Hoppa till sidans innehåll

Malbas söker coacher säsongen 21/22


MALBAS SÖKER COACHER INFÖR SÄSONGEN 21/22

Intresset för att spela basket i Malbas har nog aldrig varit större. Till oss söker sig barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar och från hela Malmö.

För att kunna möta det växande intresset behöver vi bli fler. Vi har dessvärre inga anställningar att erbjuda. De flesta uppdrag i Malbas är helt ideella uppdrag och en del uppdrag är symboliskt arvoderade. Coachar du ditt eget barn betalar du endast medlemsavgiften (50 kr) för ditt barn, detsamma gäller om du har barn i en grupp men själv coachar en annan grupp.

Det vi däremot erbjuder alla våra ledare är utbildning, en härlig gemenskap och gratis motionsbasket!

 

Här är ett axplock av grupper vi söker coacher till, det kommer att tillkomma uppdrag efterhand:

Nybörjargrupp flickor födda 2006-2008 (högstadiet)
Vi ser ett ökat intresse bland tjejer på högstadiet att börja spela basket. Ambitionsnivån varierar och som ledare för den här gruppen har du ett nära samarbete med coacherna för våra F06-08 lag. Träning 1-2 ggr/vecka.

Malbas F08
Malbas F08 består av en stor coachstab och ett 40-tal härliga tjejer som sedan någon månad tillbaka är uppdelade i två ambitionsindelade träningsgrupper. Inför säsongen 21/22 behövs förstärking med en basketkunnig tränare som kan tänka sig att ta ansvar för minst ett träningspass/vecka för en av träningsgrupperna. Om man önskar att engagera sig mer än så i årgången finns det möjlighet för det.


Nybörjargrupp flickor födda 2009-2010/2011
Våra mellanstadiegrupper börjar bli fulla och vi behöver hitta lösningar för att kunna ta emot fler tjejer på mellanstadiet. Vi söker nu ledare som kan tänka sig att starta nya grupper för tjejer i de här åldrarna, antingen som en stor nybörjargrupp eller en grupp för respektive ålderskategori. Eventuellt kan vi dela vår befintliga grupp för flickor födda 2011 men då behöver vi fler basketkunniga ledare som kan tänka sig att engagera sig i den gruppen!

Basketspecial
Malbas har en väldigt uppskattad träningsgrupp för barn och unga med intellektuell funktionsvariation. Vi har ledare med basketkunskap i gruppen men behöver komplettera med en ledare som inte nödvändigtvis kan basket. Vi söker snarare någon som är duktig på att se barnen och som kan bidra med extra händer och fötter! Gruppen tränar en gång i vecka.

 

Malbas Flickor 2013
I Malbas flickor 2013 finns det engagerade föräldrar men gruppen växer och vår huvudansvariga tränare tar studenten i sommar och vet inte om hon kommer att fortsätta med sitt uppdrag. Här behöver vi en basketkunnig tränare som kan tänka sig att ta huvudansvar för gruppen. Idag tränar tjejerna 1 ggr/vecka men inför nästa säsong börjar det bli dags med 2 träningar/vecka.

 

Malbas Pojkar 2013
Malbas pojkar 2013 har flera engagerade ledare men behöver komplettera tränarstaben med en pålitlig, basketkunnig, ungdomsledare. Säsongen 21/22 kommer gruppen att träna 2 ggr/vecka.

 

Malbas Pojkar 2008
Malbas Pojkar 2008 är med sina 80 spelare Malbas största årgång. Vi har många pojkar födda 2008 i kö och intresset i den här årgången verkar vara aldrig sinande. Vi arbetar med killarna som en stor årgång men gruppen är indelad i ett antal mindre träningsgrupper. Det finns en engagerad coachstab runt laget men för att kunna hantera den enorma efterfrågan behöver vi minst två tränare till som kan tänka sig att engagera sig att lägga störst fokus på de nyare spelarna.

Pojkar födda 2015
Intresset för att börja spela basket börjar långt ned i åldrarna. Den här säsongen spelar killar och tjejer födda 2015 i en grupp med killar och tjejer födda 2014. Eftersom intresset är så stort behöver vi dela gruppen inför nästa säsong. Vi har två coacher som kommer att ta sig an flickor 2015 och vår förhoppning är att vi även ska hitta coacher som kan tänka sig att ta sig an pojkar födda 2015 så att vi kan erbjuda en grupp för fickor och en grupp för pojkar födda 2015 istället för en mixgrupp för födda 2015.


Malbas Pojkar 2012
I Malbas P12 finns det engagerade ledare men gruppen behöver kompletteras med en basketkunnig tränare som kan tänka sig att träna gruppen 2-3 gånger/vecka.

 

Malbas Pojkar 2009 och 2010
I Malbas har vi en renodlad grupp för pojkar födda 2009 och en renodlad grupp för pojkar födda 2010. Utöver det har vi en grupp med pojkar födda 2009/2010. Tyvärr räcker inte detta för att möta det stora intresset för att börja spela basket hos oss och vi har närmare 100 killar födda 2009 och 2010 som står i kö för att börja spela basket hos oss.

Vi söker flera basketkunniga ledare som kan tänka sig att ta sig an dessa årgångar och antingen ingå i befintliga lag eller starta nya grupper.

 

Killar födda 2005-2007
Vi ser att många killar i de här åldrarna söker sig till oss. En del har aldrig varit engagerade i föreningslivet tidigare och andra t ex sysslat med andra idrotter i många år och vill nu testa basket. En del vill bara spela just for fun men många drömmer större än så! Vi har nybörjargrupper för de här åldrarna men intresset är väldigt stort och vi ser ett stort behov av att utveckla verksamheten. För att göra det behöver vi fler ledare som kan tänka sig att engagera sig i de här grupperna.

 

Malbas P05
Malbas P05 består av två ambitionsindelade grupper. Det finns en head coach för P05 men coachstaben behöver kompletteras med minst en basketkunnig coach till.

 

Hela klubben
Skulle du vilja engagera dig i Malbas men känner att dina basketkunskaper inte räcker till för att ta dig an ett tränaruppdrag? Kanske har du annan kunskap som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av? Det kan vara allt ifrån fysträning, mental träning, kost, yoga, löpning, boxning, dans, crossfit eller t ex sjukgymnastik. Vi har inte möjlighet att betala någon ekonomisk ersättning för detta men om du vill engagera dig ideellt på ett eller annat sätt vid enstaka tillfällen eller på mer regelbunden basis så har vi alltid glädje av olika kompetenser!

Om du hittar något du tycker låter intressant eller har frågor är du hjärtlig välkommen att kontakta vår klubbchef Katarina, This is a mailto link, för en förutsättningslös diskussion!

Uppdaterad: 13 APR 2021 10:58 Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson