Hoppa till sidans innehåll

Malbas söker basketutvecklare!


Intresset för att spela basket är stort och vi växer så att det knakar!
Vi är Malmös största basketklubb med ca 1100 medlemmar och drygt 100 ledare, fördelat på Malbas och MiniMalbas.
Hos Malbas har tjejer och killar samma möjigheter och i alla våra lag möts barn och unga från hela Malmö. Vi vill att våra medlemmar ska kunna utvecklas utifrån sina egna drömmar och sin potential!

Att växa i den takt vi växer är förknippat med både utmaningar och möjligheter och det kräver att vi vågar tänka nytt och hittar hållbara modeller för tillväxt, inkludering och givetvis sportslig utveckling.
En stor bredd, kvalitet, långsiktighet och en stabil ekonomi utgör grunden i vår verksamhet och är en förutsättning för att vi på sikt åter ska etablera oss i förbundsserierna.
I dagsläget spelar Malbas dam och herrlag i division två och ambitionen är att vi absolut senast 2025 ska spela med respektive lag i Basketettan där vi önskar en stabil närvaro.


Vill du vara med på vår utvecklingsresa?

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla verksamheten i den utpekade riktningen och säkra den sportsliga utvecklingen och den röda tråden från de yngsta barnen till vår seniorverksamhet. Vi har idag inte personella eller ekonomiska resurser att göra allt på en gång utan kommer att behöva prioritera bland uppgifterna för att successivt ta oss mot våra mål.

Exempel på arbetsuppgifter;
- Skapa en modell för hur vi växer hållbart – all basket är bra!

- Vidareutveckling av befintliga styrdokument/hjälpmedel kopplat till träning, tävling, läger, utbildning, introduktion för nya coacher osv. Dokumenten pekar tydlig ut klubbens riktning och policys och stöttar coacherna i deras arbete.

- Levandegöra och på ett systematiskt sätt följa upp/säkerställa att styrdokumenten implementeras och efterlevs.

- Våra coacher är hjärtat i verksamheten och en viktig del i ditt arbete är att arbeta med frågor kopplat till våra coacher som t ex coachrekrytering, coachvård, utbildning, stötta coacherna i deras säsongsplanering och agera bollplank i olika situationer. Du är coachernas coach!

- I nära samarbete med våra coacher och tränarna på Idrottsgrundskolan/Malmö Basketgymnasium arbeta för att öka attraktiviteten i vår ungdomsverksamhet.

- Vara delaktig i arbetet med att ta fram strategi och förutsättningar för Malbas väg tillbaka till, i första hand, Basketettan med ett herr- och ett damlag.

Vi är ett litet kansli (i dagsläget 2,5 heltidsanställda på kansliet och 3 hel- eller deltidsanställda tränare) som arbetar nära tillsammans. I allt vi gör försöker vi hitta synergieffekter som optimerar resultatet av våra aktiviteter. Du rapporterar till Malbas klubbchef. Eftersom vi är få anställda innebär det att alla hjälps åt där det behövs och tempot är ofta högt, i Malbasfamiljen hjälps vi alla åt!


Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen behöver du se dig som en del av helheten, hålla dig inom givna ekonomiska ramar, ha lätt för att samarbeta och arbeta systematiskt och strategiskt. I den här rollen tvingas du då och då föra svåra samtal med både ledare, spelare och föräldrar och du räds inte detta.

Tjänsten är både strategisk och operativ och för dig är det inga problem att formulera lättillgängliga strategidokument i skrift samt sälja in och få med dig befintliga och nya ledare på den utvecklingsresa vi befinner oss på. Du ser kopplingarna mellan långsiktig framgång och affärsmässighet.

Du har förstås en gedigen basketbakgrund, som spelare, coach eller ledare. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och har goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint. Erfarenhet från föreningsarbete och att du är minst steg 2 utbildad baskettränare är meriterande.

Det är självklart för dig att följa RF´s policys kring barn och ungdomsidrott, Svenska Basketbollförbundets spelarutvecklingsplan och du delar vår vision om att det krävs en stor och inkluderande bredd för att bedriva en hållbar verksamhet med utrymme för spelare att utvecklas utifrån sina egna drömmar och potential.
Malbas ambition är att vara en av Sveriges modernaste idrottsföreningar och att du vill vara en del av den resan.


Anställningsform:
Tjänsten är en 50% anställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

På sikt kan tjänsten eventuellt kombineras med en tjänst på t ex Idrottsgrundskolan och/eller Basketgymnasiet. I samband med anställning kommer vi att kräva ett begränsat registerutdrag från polisen.

Delar av arbetet sker kvällstid och helger och kräver flexibilitet. Samtidigt har du stor möjlighet att själv planera och styra ditt arbete och tjänsten kan kombineras med studier eller annat arbete.


Frågor och ansökan:
Har du frågor är du välkommen att kontakta vår klubbchef Katarina Olsson på 0709-34 22 03 eller via e-post. Du ansöker om tjänsten genom att skicka ditt CV och personligt brev till This is a mailto link senast den 5/2 2021. Vi hanterar endast skriftliga ansökningar som innehåller både CV och ett personligt brev.

 

Uppdaterad: 18 JAN 2021 12:56 Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson