Hoppa till sidans innehåll

Vi söker coacher


Intresset för att spela basket är väldigt stort i Malmö och till Malbas och MiniMalbas söker sig barn och unga från hela Malmö. Vi har idag ca 100 ideellt engagerade ledare och fördelningen mellan antalet män och kvinnor som är engagerade i klubben är jämn. Vi vill gärna att vår ledarstab, precis som våra medlemmar, speglar hela Malmö. För att kunna möta det stora intresset som finns kring att börja spela basket hos oss letar vi alltid efter nya tränare, fyskunniga och andra som vill engagera sig kring lagen. Oavsett vilken bakgrund du har och hur mycket, eller lite, tid du har att engagera dig med så finns det plats för dig!

Vi följer Svenska Basketbollförbundets riktlinjer kring spelarutveckling och strävar efter att alla spelare ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna ambitioner och förutsättningar. För att vi ska trivas tillsammans är det viktigt att vi delar de värderingar som ligger till grund för svensk ungdomsidrott. 

Våra tränaruppdrag är arvoderade alterntivt helt ideella. Vi har dessvärre inga anställningar att erbjuda åt tränare.

Det är viktigt för oss att våra tränare trivs och känner sig som en del av verksamheten. För dig som inte redan har någon tränarutbildning erbjuder vi SBBF´s introduktionsutbildning för utvecklingstränare. Vi arrangerar även 2-4 coachträffar per år med varierat innehåll där du får möjlighet att vidareutbilda dig, vara delaktig i klubbens arbete med strategier, policys och värderingar och självklart umgås med, och lära känna, dina coachkollegor i klubben! Som coach i Malbas har du tillgång till gratis motionsbasket i våra motionsgrupper.

Just har vi dessa konkreta behov:

Assisterande coach - Malbas Damlag
Malbas damlag gjorde ifjol sin debut i den näst högsta divisionen, Basketettan. Du kommer att assistera headcoach Shoan Ardalan som tog över Malbas damlag säsongen 2020-2021 när laget spelade i Div 2 Skåne. Laget hamnade på nionde plats i Basketettan och uppfyllde därmed klubbens resultatmål om att hänga kvar som nykomlingar, men vi satsar på en högre tabellplacering kommande säsong. 

Assisterande coach - Malbas utvecklingslag Damer
Malbas utvecklingslag består av ett gäng talangfulla 05:or och 06:or (där många går/kommer att gå på basketgymnasiet i Malmö). Du kommer att vara assisterande coach till Anette Möllerström, fd elitbasketspelare, och gör nu sin 3:e säsong i laget. Tidigare har hon coachat F03, P03 och varit Regionlagscoach och Framtidslandslagscoach. Denna säsongen var laget endast några poäng från att gå till Final 8 i USM. Kommande säsongen kommer att delta i USM U19.

Headcoach + assisterande till Malbas F07
Duktiga Malbas F07 är ett lag med satsade tjejer som tränar hårt. Under årets säsong vann silver i USM och brons i Scania och nu allra senast vann de Göteborgsfestivalen. De har tre spelare just nu kallade till sommarens landslagsverksamhet. Nu är de revanschsugna på att vinna USM U17.

Headcoach till Malbas P05 (vita)
Detta är gänget som man måste ‘kasta ut ur i hallen’ efter träningen. Dessa killarna stannar alltid längst kvar i hallen på Open Gym och andra tillfällen som ges för att skjuta och spela lite extra. Detta gänget började spela basket för 2 år sedan och brinner verkligen sin basket! Det är ett roligt gäng att coacha.

Headcoach + assisterande till Malbas P06 (svarta)
Malbas P06 är ett grymt gäng som spelat ihop länge och 5 av ska nu gå Basketgymnasiet i Malmö. Det är ett talangfullt och träningsvilligt gäng som i denna säsongens USM spel räckte till en plats i Elite 8! 

Headcoach till Malbas P06 (vita)
Detta gänget började spela basket sent i livet, men har utvecklats grymt bra på kort tid. Och precis som Malbas 05 (vita) får man ‘kasta ut de ur hallen’ när träningstiden tagit slut. De har grym potential och är ett roligt gäng att coacha. 

Headcoach + assisterande till Malbas P08
Malbas Pojkar 2008 är en superspännande och väldigt talangfull grupp och med sina 80 spelare Malbas största årgång. Vi arbetar med killarna som  EN stor årgång men gruppen är indelad i ett antal mindre träningsgrupper. Det finns en engagerad coachstab runt laget men behöver nu en ny headcoach. 

Hela klubben
Skulle du vilja engagera dig i Malbas men känner att dina basketkunskaper inte räcker till för att ta dig an ett tränaruppdrag? Kanske har du annan kunskap som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av? Det kan vara allt ifrån fysträning, mental träning, kost, yoga, löpning, boxning, dans, crossfit eller t ex sjukgymnastik. 

Intresserad?
Om du är intresserad av att engagera dig som coach, ledare eller t ex fystränare hos oss är du alltid välkommen att kontakta vår klubbchef på e-post: This is a mailto link Skriv en rad om vem du är, vad du har för bakgrund, på vilket sätt du är intresserad av att engagera dig och vilka åldersgrupper du är intresserad av att engagera dig i.

Välkommen till Malbas!

Uppdaterad: 14 APR 2020 13:14 Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson