SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malbas tar emot obesegrade Nässjö
2022-10-08 15:08
Malbas jublar. Foto: Joel Rosén.

Efter en tight hemmaförlust i premiären siktar nu Malbas på att bärga sin första seger i Basketettan för säsongen när Nässjös utvecklingslag gästar Heleneholm.

 

Det är ett revanschsuget herrlag som hemmapubliken kommer att få se. Ssäongens första match gick inte alls som tänkt då ett aggressivt Högsbo störde Malbas med ett högintensivt och varierat försvarsspel. Malbas hade dock chansen i slutet men marginalerna var inte på malmöiternas sida den dagen.

 

Nässjö har vunnit båda sina matcher hittills och toppar därmed tabellen. Offensivt handlar extremt mycket om centern Anton Politis (34 poäng och 21 returer mot Norrköping Dolphins) och guarden Hampus Andersson (38 poäng mot Norrköping). De är båda med i Nässjös ligatrupp men har i säsongsinledningen fått väldigt begränsat med speltid i SBL.

 

Malbas har haft två välbehövliga veckor utan match och har förhoppningsvis hunnit spela ihop sig mer på träningarna. Något som skulle öka chanserna rejält är om publiken kommer tillbaka och låter lika mycket som sist - basketball is a game of runs och just i de stunderna kan publiken bli tungan på vågen. 

 

Basketettan södra, herr

Malbas - Nässjö

Söndag 9 okt kl 16:00

Heleneholms Sporthall

 

Se matchen på Basket-TV här


Nyhetsarkiv
Mera Månsson i Malbas 2023-09-01 14:38
Vi är i Superettan!2023-04-02 10:03
Malbas föll mot Högsbo2022-09-30 11:02
 
Partners
1975 klubben