Hoppa till sidans innehåll

UtrustningBasket är en relativt billig sport att syssla med och för att spela behöver man en boll, ett par bra skor och en korg! Vi förser barnen och ungdomarna med matchställ vid tävling så man behöver inte köpa några speciella kläder för att spela basket. Vill man köpa Malbaskläder eller ett eget Malbasställ att träna/tävla i kan man göra det i vår shop.

Skor
Det absolut viktigaste är ett par bra skor! När du ska köpa skor gäller det att de är bekväma, stödjande och flexibla. Bra basketskor ger dig en viss grad av dämpning, flexibilitet och support. Be gärna någon om hjälp för att se vart du behöver dämpning. Höjden på ankeln/skaftet varierar beroende på vilken typ av spelare du är. En hög ankel/skaft är bra om du ska stanna, starta, hoppa och svänga mycket då det ger foten stöd. Ska du röra dig i hög hastighet kan en hög ankel/skaft kännas begränsande.

Basketboll
Basketbollar finns i alla prisklasser och för både inomhus- och utomhusbruk. Det brukar finnas bollar att låna på våra träningar men vi ser gärna att man, när man bestämt sig för att man verkligen vill spela basket, köper en egen boll och det behöver absolut inte var en dyr boll. Tänk på att det kan vara bra att märka barnens boll med deras namn och kanske ett telefonnummer så att den inte försvinner på träningen.

Basketbollar kommer i 4 olika storlekar från storlek 3 för barn upp till de officiella storlekarna 6 och 7 som är anpassade i junior, dam & herrstorlekar. Här under hittar du en guide som enkelt visar vilken storlek som passar för just dig.

  • 7 OfficiellSenior Herr och Pojkar 15 år och äldre.
  • 6 IntermediateSenior Dam och Flickor 13 år och äldre.
  • 6 IntermediatePojkar 13 - 14 år
  • 5 UngdomFlickor 12 år och yngre.
  • 5 UngdomPojkar 12 år och yngre.
  • 3 Barn Minibasketspelare och yngre, Cirka upp till 9 år.
  • 3 Barnträning och lekboll för barn.
Uppdaterad: 07 APR 2020 14:41 Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson