Hoppa till sidans innehåll

VM-kval i Malmö

11 NOV 2022 15:07
Måndagen den 27 februari återvänder herrlandslaget till Malmö för VM-kvalmatchen mot Estland. Det är nästan fyra år sedan det sist begav sig i en fullsatt arena och allt talar för att det blir ännu bättre denna gång.
  • Skapad: 11 NOV 2022 15:07

Det är den största baskethändelsen på många år i Skåne när herrlandslaget återvänder till Malmö och Baltiska hallen för VM-kvalmatchen mot Estland. Det svenska landslaget har ju blivit allt bättre och är nu på en klart högre nivå än sist det begav sig mot Danmark.

 

Matcherna mot världsnationerna Slovenien, Tyskland och Kroatien den senaste tiden skvallrar om ett samspelt lag som kommer för att vinna och bjuda på basket i världsklass.

 

Senast Malbas arrangerade landskamper blev det succé. Massor med folk på läktarna och segrar både för dam- och herrlandslaget. För Svenska basketbollförbundet var Malmö ett bra val.

 

– Det känns mycket bra att ha kommit överens med Malmö stad och Malbas om att herrarnas landskamp i februari spelas i Baltiska hallen. Våra sydliga distrikt, inte minst skånsk basket, är på frammarsch och Malmö har potential att bli ännu större som basketstad, säger Fredrik Joulamo, Generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

 

För Malbas är det naturligtvis otroligt kul att få nytt förtroende. - Jag tror vi alla spelare, ledare, föräldrar och fans i klubben kan samlas kring detta för att bjuda på en riktig fest. Vi vet att kvaliteten på planen kommer att vara fantastisk och vi vill matcha den på läktarna, säger klubbchef Johannes Wohlert.

 

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson