Hoppa till sidans innehåll

Shouan Ardalan förlänger

17 JUN 2022 14:38
Malbas damlag gjorde ifjol sin debut i den näst högsta divisionen, Basketettan. Nu står det klart att coach Shouan Ardalan får förlängt kontrakt. - Jag är glad över att förlänga med Malbas och ser fram mycket mot nästa säsong, säger Ardalan.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2022 14:38

38-åringen tog över Malbas damlag säsongen 2020-2021 när laget spelade i Div 2 Skåne och genomförde hela säsongen som head coach i fjol. Laget hamnade på nionde plats i Basketettan och uppfyllde därmed klubbens resultatmål om att hänga kvar som nykomlingar. Då förstärkte veteranerna Johanna Axelsson och Anette Möllerström laget och visade att de fortfarande håller på hög nivå. Nu arbetar Ardalan och klubben för att förstärka laget ytterligare och ta nästa kliv.

- Vi är flera som jobbat ihop ett tag nu och känner att vi kan ta nästa steg. Serien har utökats med tre lag så det kommer att krävas mer också för att komma högre upp i tabellen. Men vi är redo att tävla i varje match och hoppas få se hela Malbas på läktarna för att stötta oss, säger Ardalan.

Ifjol var Malbas damlag tillbaka på förbundsserienivå efter att ha 2018 ha dragit ur laget på grund av ekonomiska problem för klubben. Det innebär att laget spelar på samma nivå som riksidrottsgymnasierna i Luleå och Mark, något som ur talangutvecklingssynpunkt är viktigt för Malbas.

- På sikt ska vi ha en bättre utvecklingsmiljö för våra spelare här i Malmö än man kan hitta någon annanstans i Sverige. Shouan går för närvarande Svenska Basketbollförbundets Elittränarutbildning (fd Steg 4-utbildningen) och är 100% hängiven till att vara en del av detta, enligt Wohlert.

Efter Ardalans signatur letar nu Malbas efter en assisterande tränare till damlaget som även kan vara en länk ner till utvecklingslagen. - Vi behöver bygga ihop lagen och samarbeta över gränserna för att främja spelarutvecklingen och så nu söker vi med ljus och lykta efter en person som vill jobba tillsammans i en högambitiös och positiv miljö, avslutar Wohlert.

FAKTA SHOUAN ARDALAN

Ålder 38
Född Född i Iran, till Malmö vid 12 års ålder
Moderklubb Malbas
Utbildning Elittränarutbildning
Tidigare uppdrag Malbas P04, Eos damlag (assisterande SBL och head coach Basketettan.
Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson