Hoppa till sidans innehåll

Malbas till Final Four!

23 APR 2022 21:46
Inför över 400 åskådare besegrade Malbas U19-herrar idag AIK med 70-58 och tog därmed den åtråvärda platsen i USM Final Four.
  • Uppdaterad: 23 APR 2022 21:46

Det var en välfylld Heleneholms Sporthall som stod som värd för kvartsfinalen i basketens USM. På grund av Corona hade denna åldersgrupp inte spelat USM på över två år och mycket stod på spel.
...
 
Isak Andersson var säkerheten själv mot AIK i kvartsfinalen. Foto: Joel Rosén.
..
AIK Basket är ett av de starkaste lagen i Sverige med flera ungdomslandslagsspelare men de hade aldrig tidigare mött Malbas. Och vilket mottagande de fick. Över 400 åskådare slöt upp för att heja fram Malbas och publiken var oerhört aktiv. Malbas betalade tillbaka genom briljant skytte i den första perioden som slutade 20-11 i hemmalagets favör. Gästerna åt sig dock tillbaka in i matchen och i halvtid var Malbas ledning nere i en poäng, 33-32.
I den tredje perioden var det gästerna som var starkast inledningsvis och nu började flera misströsta. Malbas såg trötta ut och AIK ledde med 42-48. Men någonstans hämtade Malmöiterna kraft och de tog tillbaka ledningen inför den fjärde perioden, 52-50.
Felix Smedjeback anslöt från RIG Luleå till sin moderklubb och gjorde det riktigt bra. Foto: Joel Rosén.
...
Här någonstans avgjorde Malbas starkare fysik. De gick upp lite tightare på skyttarna samtidigt som AIK började krokna. När Malbas för dagen bäste spelare Felix Smedjeback sänkte en "and-1-trea" så blev det spiken i kistan. AIK orkade inte komma tillbaka och Malbas vann med 70-58.
Detta innebär att Malbas har fyra lag kvalificerade till USM Final Four den 13-15 maj i Uppsala. Ett facit få klubbar i Sverige kommer i närheten av. Talangfabriken fortsätter att leverera inför en fantastisk engagerad publik. Över 400 åskådare på en ungdomsmatch skickar signalen om att basket börjar bli riktigt hett i Malmö.
Malbas - AIK 70-58 (32-30)

Länk till fler bilder. Fria att använda för redaktionellt bruk. Fotograf Joel Rosén.
Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson