Hoppa till sidans innehåll

Härlig dag med streetbasket

07 AUG 2022 14:50
Det blev en härlig dag med streetbasket vid Stadionområdet. Kanonbra fixat av 3x3-gruppen och turnering med 48 lag, musik, kiosk, tävlingar och skön stämning.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2022 14:50

Streetbasket har funnits länge men har växt kraftigt som tävlingsform de senaste åren. Den fick nyligen officiell status som OS-gren och debuterade i Tokyo ifjol. Matcherna spelas på en korg med tre spelare i varje lag, först till 21 poäng eller det lag som har mest poäng efter tio minuter vinner. Även om man tävlar som lag och som landslag finns en individuell rankning och spelare kan delta med olika lag i olika turneringar, därav finns få traditionella klubbar med välkända varumärken med.

3x3 Sweden Tour

I Malmö spelades 3x3 Sweden Tour vid Stadionområdet i Malmö. Flera av Sveriges bäst rankade spelare var på plats för att tävla om rankingpoäng och en plats i Sverigefinalen i Göteborg nästa helg.
Förhandsfavoriterna och regerande svenska mästarna Men in Black tog hem segern mot Sverigeettan Oliver Övrebö Silveiras Supercoola laget i herrklassen. Simon Francis avgjorde finalen med ett "fade away"-hoppskott. I damklassen drog det lokala laget Guns 'n' Buckets det längsta strået mot Young Bucks i finalen med Sofie Ljungcrantz som finalens bästa spelare.

 

Ungdomsturnering Streetbasket Challenge

Malbas anordnade en ungdomsturnering parallellt med seniorklassen och totalt deltog 48 lag på lördagen. - Vi ser Malmö som en väldigt bra streetbasketstad med stor potential, detta arrangemang är ett samarbete med Malmö stad och vi återkommer nästa år, säger Mats Elsnitz som är projektledare för 3x3 Streetbasket på Svenska Basketbollförbundet.
Ansvariga för arrangemanget var Stefan Johansson, Ola , Charlie Lundgren och Tommy Rosenqvist.

Finaler Sweden 3x3 Tour, Malmö

Herr: Men in Black - Supercoola laget 22-17
Dam: Guns 'n' Buckets - Young Bucks 18-7
Rullstol: Black&Yellow - AIK Basket 15-12

 

Finaler Streetbasket Challenge, Malmö:

HU18: Malmö Moneymakers - City Boys 9-8
HU15: Calle Carries - City Boys 13-8
DU13: Winners - MVPS 7-5
HU13: Warriors - Warya 12-11
Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson