Hoppa till sidans innehåll

Dansk landslagsspelare klar för Malbas

29 JUN 2022 13:49
Den danske ligaspelaren och entreprenören Peter Møller har skrivit på för Malmöklubben. - Både rent basketmässigt och kulturellt är detta en high level-värvning, säger klubbchef Johannes Wohlert.
  • Skapad: 29 JUN 2022 13:49

28-åringen kommer närmast från den danska ligaklubben Værløse där han det senaste säsongen snittade över 11 poäng per match. Utöver åtta års spel på högsta nivå i Danmark har Møller även spelat Div 1-college i USA och hunnit med några seniorlandskamper i det rödvita linnet. Men nu blir det alltså svartvitt för dansken.

- Jag har flyttat till Malmö och kom i kontakt med Malbas. Deras vision om hur de vill bygga basketen i Malmö lät väldigt spännande och de övertygade mig om att jag kan vara en del av det, säger Møller som spelade för Danmark mot Sverige i Baltiska hallen 2019 och ser på tillbaka på den matchen med glädje. - Jag älskade hela inramningen och Malmöpubliken så även om vi förlorade matchen bär jag med mig en väldigt bra känsla av basketen i denna stad, fortsätter han.

Vid sidan av basketen har Møller även byggt upp den digitala plattformen Coachsome som ska underlätta kontakter mellan personliga tränare och folk som vill hitta privatlektioner i olika sporter eller inom hälsa. Møllers engagemang i Malbas blir också en möjlighet för honom att affärsutveckla i Sverige.

- Förutom att han kommer att vara en av de absolut bästa spelarna i Basketettan så kommer han starkt rekommenderad som person. Han har ett driv som en entreprenör men är samtidigt en riktig lagspelare, det känns som en perfect match, säger Wohlert.

Malbas spelar nästa säsong i Basketettan. Värvningen av Peter Møller är givetvis viktig för coach Rade Vojnovics lagbygge. - Han har spelat på en hög nivå länge och kommer att vara en ledare i laget. Hans närvaro kommer att höja nivån på träningarna och göra spelarutvecklingen i laget bättre, säger Vojnovic.

FAKTA PETER MØLLER

Ålder: 28

Nationalitet: Dansk

Moderklubb: Værløse

Landskamper: 14 senior, 60 ungdom

Tidigare klubbar: Værløse Blue Hawks, Svendborg Rabbits, Metropolitan State University of Denver & Liberty State University

Övrigt: VD för Coachsome - en digital plattform för personliga tränare.

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson