Hoppa till sidans innehåll

Damlaget föll hemma

20 NOV 2022 19:19
I en väldigt tillknäppt och fysisk tillställning var det bortalaget Huddinge som drog det längsta strået. Malbas hade en run i slutet men gästerna kunde hålla undan till seger med 55-39.
  • Skapad: 20 NOV 2022 19:19

Foto: Senad Honic

Som vanligt var det hög energi under uppvärmningen på Malbas sida men även gästerna från Huddinge var taggade. De har vunnit många matcher och kliver in med stort självförtroende. Redan på förhand var det inte omöjligt att det skulle bli lite poäng i matchen då både Malbas och Huddinge är två bra försvarslag.

Efter en bra start tog det stopp för Malbas framåt. Gästerna bytte på allt och spelade mycket fysiskt men även när det var öppna lägen ville bollen inte rulla i.

Kamp Huddinge Kajsa.png

Kajsa Lundahl gjorde en bra insats mot Huddinge. Foto: Senad Honic.

Efter en jämn första period drog Huddinge ifrån lite. Främst var såklart järnladyn Nina Baresso som var Huddinges playmaker hela matchen. Hon leder Basketettans skytteliga och ligger tvåa i assistligan. Trots ett gediget försvarsarbete av främst Vendela Genell lyckades Baresso få ihop 21 poäng och 16 returer men det var på 23-%igt skytte. 

Försvaret var inte Malbas problem - det var anfallet. Trots att det var nära att hemmalaget, till den högljudda publikens förtjusning, nästan hämtade upp underläget i slutet var det till slut omöjligt med shooting splits på 19 (2P) / 13(3P) / 66 (1P).

Attityden var dock där och nu gäller det att ladda om kvickt inför derbyt mot Lobas borta den 23 november. Gratis inträde i Lomma - vi hoppas så många som möjligt tar sig dit och hejar!

Malbas - Huddinge 39-55

Box score

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson