Hoppa till sidans innehåll

Peab blir stolt huvudpartner i Malbas Academy

25 JAN 2022 15:55
Vi är glada att kunna berätta att Peab med start i januari 2022 går in som huvudpartner till Malbas Academy. Tillsammans utbildar vi framtidens ledare och funktionärer och stöttar Malmös ungdomar i att utveckla sina förmågor!
  • Uppdaterad: 25 JAN 2022 15:55

Peab har förändrat sin sponsringspolicy och ökar fokus på mindre och lokala föreningar som gör konkret samhällsnytta för barn och ungdomar. Som ett led i den nya sponsringspolicyn väljer Peab nu att satsa på ungdomsbasketen i Malmö genom att med start i januari 2022, gå in som huvudpartner i Malbas Academy.

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring. Genom den nya policyn ökas inriktningen mot samhällsnytta och att stötta ungdomar, innovation och mångfald.

– Med sponsringsinsatsen i Malbas Academy ökar vi inriktningen mot samhällsnytta, allt i enlighet med Peabs kärnvärden och hållbarhetsmål. Vi är stolta att stötta en verksamhet som ger Malmös alla ungdomar möjligheten att utveckla sina förmågor, berättar Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling Syd.


Malbas bildades 1975 och är idag Malmös största basketklubb och riktar sig till barn och ungdomar i hela Malmö.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Peab går in som huvudpartner till Malbas Academy som är en viktig hörnsten i vår verksamhet. Vi delar värderingar och syn på ungdomars rätt att må bra och utvecklas. Hos oss ger vi alla chansen och högre upp i åldrarna ger vi barnen möjlighet att utbilda sig till ungdomsledare, domare och funktionärer och engagera sig i föreningen på olika sätt. Det vi gör handlar om mer än bara basket, säger Katarina Olsson i Malbas.


Allt Peab sponsrar ska ha en tydlig koppling till företagets huvudområden; ungas fritid, ungas utbildning, innovation och ungt entreprenörskap och morgondagens mångfaldssamhälle. Genom engagemang likt det i Malbas Academy öppnas dörren för social hållbarheten. Peab kommer framöver att arbeta tydligare med liknande sponsring även i samband med projekt på andra orter utanför Malmö.

– Sponsring behöver inte vara knutet till de stora elitlagen och klubbarna, vi väljer samarbeten som ligger oss varmt om hjärtat och är väldigt stolta och glada att bidra bredare och göra skillnad för ungdomar och samhälle, avslutar Christian Dahlman.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Fasth, kommunikationsansvarig Peab Projektutveckling Syd; 072 - 533 54 81
Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling Syd; 072 – 742 62 02
Katarina Olsson, klubbchef Malbas; 0709-34 22 03

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson