Hoppa till sidans innehåll

Ny styrelse i Malbas

29 SEP 2022 06:52
Malbas har haft årsmöte, tackat av avgående styrelse och välkomnar nya styrelsemedlemmar till klubben. Marcus Horning och Johanna Axelsson är fortsatt ordförander.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2022 06:52

I måndags höll Malbas sitt årsmöte där det föregående verksamhetsåret avhandlades och en ny styrelse valdes. Säsongen 21/22 präglades fortfarande av pandemin även om tävlandet kom igång mer igen, speciellt under våren.

Damlaget gjorde sin första säsong i Basketettan och herrlaget kvalificerade sig för densamma genom att vinna Division 2 i överlägsen stil.

På kansliet hände det en hel del då klubbchef Katarina Olsson lämnade för ett uppdrag som verksamhetschef för Malmö Idrottsföreningarnas Samorganisation. In kom istället Johannes Wohlert som tidigare arbetat på Svenska Basketbollförbundet.

Inför detta årsmöte visade det sig att stora förändringar skulle ske även inom styrelsen. Klas Tjebbes, Fatime Nedzipoviska, Suzan Alev Arslan, Arvid Falk och Karin Frydenlund aviserade alla att de skulle lämna styrelsen. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till dem för sina insatser för Malbas!

Så, hur ser då styrelsens laguppställning för säsongen 22/23 ut?

Jo, årsmötet har sett till att hålla kontinuiteten på nyckelpositionerna och har värvat några riktigt intressanta namn till klubben. 

Ordförande Marcus Horning, vice ordförande Anette Möllerström och kassör Ulf Wirkeland är kvar i styrelsen. Suppleant Jenny Wingerstrand kliver in som ordinarie ledamot och blir sekreterare. Dessutom förlängs Linus Dubbelmans mandat med två starka år. 

Till dessa kommer Gloria-Karin López, Nicklas Larsen och Wail Rabi. Vi är väldigt glada över att välkomna denna trio till vår klubb!

MiniMalbas

I MiniMalbas har vi all verksamhet för de yngsta samt vårt lag Malbas Special för personer med funktionsvariation. 

Nya i styrelsen är Jolene Ovandahl, Pontus Gyllensten och Ahmed Rashid. Jolene är en av våra unga ledare som just nu tränar Malbas Rosengård F11. Hon har spelat med F-04 och har vuxit upp med Malbas. Det har även Pontus Gyllensten som läser juridik på Göteborg universitet. Han har spelat med Malbas P-00 och kommer också in med ett ungdomsperspektiv. Ahmed är engagerad tränare för P-11 

Gloria-Karin López etablerade sin relation till basketen som barn i Simrishamn och saknade spelet så mycket när hon flyttade till Malmö att hon grundade Malbas Basketgäris under 2020 där tjejer och icke-binära, oavsett nivå, kan spela tillsammans. Hon hoppas få fortsätta bidra till Malbas utveckling som en förening som tar tillvara på allas idéer och engagemang. En förening där individer utvecklas som individer, ledare och får goda relationer för livet. Till vardags arbetar Gloria-Karin vid Mötesplats Social Innovation på Malmö universitet med samverkan mellan akademin, civilsamhället, den offentliga samt privata sektorn för ett mer hållbart samhälle.

Nicklas Larsen har varit engagerad i Malbas P05 sedan flera år som involverad förälder. Nicklas har under dessa år blivit basket-frälst och imponerad av Malbas som organisation och det arbete som Malbas gör för Malmös ungdomar. Klubben har ett starkt momentum och Nicklas ser fram emot att vara en del av och bidra till den framtida utvecklingen. Utöver att vara engagerad basket-förälder så jobbar Nicklas på Trygg-Hansa och sitter i ledningen med ansvar för företagsförsäkring.

Wail Rabi föddes för 51 år sedan och är uppvuxen i Malmö. Han har under många år arbetat med ungdomar i stadsdelen Rosengård. Först som fritidspedagog och sedan vidare som lärare på Värner Rydénskolan. Sedan 2011 arbetar han som skolledare på Östra Skolan som han tillsammans med en kollega startade. Drivs av att skapa nya möjligheter för stadens unga medborgare oavsett var man kommer ifrån. Rabi vill genom detta styrelseuppdrag verka för att göra skillnad för varje unge som så önskar. 

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson