Hoppa till sidans innehåll

Är du vår nya klubbchef?

29 NOV 2021 12:29
Vi söker dig som vill vara med och leda och utveckla verksamheten som tar oss ytterligare närmare vår vision om att bli en av Sveriges mest framgångsrika basketklubbar och ett föredöme för alla i vår syn på både människor och idrottsutövning.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2021 12:29

Intresset för att spela basket är stort och vi växer så att det knakar! 
Vi är Malmös största basketklubb med ca 1400 medlemmar och drygt 100 ledare, fördelat på Malbas och MiniMalbas. Malbas vision är att genom basketen vara med och skapa arenor för utbyte, utveckling och integration. Vi tror på att låta varje individ växa efter sina förutsättningar och att vi blir starkare tillsammans. Vi blir vinnare både på- och utanför planen genom att använda basketen som plattform för att utveckla starka samhällsmedborgare för att göra Malmö till en ännu bättre som stad.

Vi har nära fördubblat vårt medlemsantal på 3 år. Nya möjligheter men också nya utmaningar kräver att vi vågar tänka nytt och hitta hållbara modeller för tillväxt, inkludering och givetvis sportslig utveckling.
En stor bredd, kvalitet, långsiktighet och en stabil ekonomi utgör grunden i vår verksamhet och är en förutsättning för att vi på sikt åter ska etablera oss i förbundsserierna. 
I dagsläget har vi ca 50 barn- och ungdomslag. Malbas damer spelar i Basketettan och ambitionen är att Malbas herrlag spelar i Basketettan från och med säsongen 22/23. Vårt mål är ett dam- och ett herrlag med en stabil närvaro i Basketettan, en bred växande barn- och ungdomsverksamhet och en levande värdegrund om allas lika värde och glädje i sporten.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa?


Vi söker nu dig som vill vara med och leda och utveckla verksamheten som tar oss ytterligare närmare vår vision om att bli en av Sveriges mest framgångsrika basketklubbar och ett föredöme för alla i vår syn på både människor och idrottsutövning.

Arbetsuppgifter

  • Du är verksamhetschef med ansvar för ekonomi, personal, måluppfyllelse, kvalitet och resultat. 
  • Klubbchefen leder och samordnar klubbens samlade verksamhet. Det omfattar såväl anställd och avlönad personal som föreningsaktiva ledare och coacher. Att leda ideella krafter förutsätter båda lyhördhet, kreativitet och tydlighet. 
  • Du arbetar nära styrelsen och verkställer styrelsens beslut och ansvarar för att organisera klubbens arbete för att nå de uppsatta målen.
  • All verksamhet i vardagen ska styras mot klubbens strategi 2025. Det förutsätter en förmåga att ha en strategisk riktning och handfast omsätta den i handling. Det förutsätter ett tydligt och tryggt ledarskap som ger klara och engagerande ramar för alla ideella aktiva i klubben.
  • Ett viktigt uppdrag för klubbchefen är att ta Malbas till nästa nivå inom ramen för en sund ekonomi med breddidrotten i centrum. Malbas ska spegla Malmös befolkning och präglas av jämställdhet och jämlikhet.
  • Du ansvarar för coach-, medlems-, och partnerskapsvård och vi ser att en god coach- och ledaromsorg är nyckeln till framgång. 
  • Uppdraget är relativt hands-on och en stor del operativt arbete. I rollen som klubbchef har du stor frihet att planera din arbetstid. Dock förutsätts det en del arbete på kvällar och helger, då det oftast är den tiden som coacherna har möjlighet att ta en del möten samt att träning och tävling är förlagd då.

Vi erbjuder

Till sin hjälp har klubbchefen i nuläget en heltidsanställd samt två resurser på cirka 50% vardera. En fast anställd som ansvarar för tävlingsverksamheten, hallbokning och flera praktiska frågor kopplat till basketträning och tävling. En basketutvecklare anställd på 50% sedan hösten 2021 samt en Projektansvarig på 50% som primärt ansvarar för Malbas academy. Kansliet kan komma att utökas när de ekonomiska resurserna medger i takt med att klubben växer.

Specification

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: Heltid

 

 

Nödvändiga

Meriterande

Kompetenskrav

Dokumenterad ledarerfarenhet

Erfarenhet från ideell sektor

Basketerfarenhet

Utbildning

Relevant högskole/universitetsutbildning

 

Arbetslivserfarenhet

 

 

God erfarenhet av att leda andra

Goda kunskaper kopplat till ekonomi och budgetarbete samt verksamhetsutveckling

 

Språkkunskaper

Svenska

Engelska

 

Ytterligare språkkunskaper

Personliga kompetenser

 

Relationsbyggande

Strukturerad

Möjliggörare

Sortera och prioritera
Tydlig

Naturlig ledare

Do’er

Lyhörd

Lösningsorienterad

 

Kommunikation
PR

Frågor och ansökan: 
Har du frågor är du välkommen att kontakta Malbas styrelseordförande Marcus Horning på 0705-740527 eller via e-post. Du ansöker om tjänsten genom att skicka ditt CV och personligt brev till This is a mailto link senast den 31/12 2021. Vi hanterar endast skriftliga ansökningar som innehåller både CV och ett personligt brev. 

 

Skribent: Marcus Horning, Ordförande i Malbas
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson