Hoppa till sidans innehåll

Vinst i Skånederbyt mot Lobas

23 NOV 2017 23:44
Såväl hemmalaget som gästerna kom till spel med två raka förluster i bagaget. Som vanligt är det massor av känslor och en hel del prestige inblandat i dessa Skånederbyn vilket ofta brukar leda till mer kamp än skönspel. Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 23 NOV 2017 23:44

Såväl hemmalaget som gästerna kom till spel med två raka förluster i bagaget. Som vanligt är det massor av känslor och en hel del prestige inblandat i dessa Skånederbyn vilket ofta brukar leda till mer kamp än skönspel. Så blev det även det här gången.

Vi startar matchen med betydligt bättre självförtroende än senast mot Södertälje och tar ledningen med 10-4 efter drygt två minuter. Lobas svarar meddela att göra 6-0 och med sex minuter kvar av den första perioden är det utjämnat. Vi tar sedan kommandot och avslutar perioden med att göra 14-4. Katarina och Tova kliver fram och gör sex poäng var under denna run som gör att vi är upp 10 inför den andra perioden.

Vi startar period nummer två på samma sätt som vi avslutade den första och efter knappa tre minuter har vi drygat ut vår ledning till 32-16. Tyvärr klarar vi inte av att behålla att vårt momentum utan låter Lobas få kontakt igen efter att de rasslar i nio raka poäng fram till 32-27. Vi svarar starkt när Ida hänger en viktig trea och Katarina hittar en cuttande Perry som gör att vår ledning hoppar tillbaka till 10 poäng igen. Periodens sista fem minuter ägs dock av gästerna som med dryga minuten kvar är ikapp till 37-35. Evelina steppar dock upp och gör fem viktiga poäng under den sista minuten och vi kan gå till pausvila i ledning 45-37.

Efter en jämn tredjeperiod som vi vinner knappt, 12-11, leder vi med sex poäng inför den avslutande perioden. 

Vi sätter foten på gasen och startar den sista perioden med att göra 7-0 genom två straffkast av Evelina, en putback av Jonna och en trea av Ida. Detta ryck visar sig bli matchavgörande. Lobas kommer aldrig närmare än 10 poäng. Trots att vi med sex och en halv minut kvar tappar Emma efter en otäck smäll mot huvudet kan vi utan större problem stå emot Lobas press under slutminuterna. Sofia tar över taktpinnen och leder oss tryggt i hamn i matchens slutskede.

Vi gör inte vår bästa match men vi studsar tillbaka och spelar mer beslutsamt och framförallt med större självförtroende och mer energi. Vårt försvar i matchens första halva lämnar mycket att önska. Vi har framförallt svårt att stänga mitten och vår hjälpsida lyser med sin frånvaro största delen av första halvlek. Jag tycker dock att vi rättar till detta i den andra halvleken och att vi vinner helt rättvist. Offensivt har vi under delar av matchen svårt att riktigt få till det. Vi krånglar till det och spelar lite för mycket ensambasket emellanåt. Å andra sidan har vi sekvenser då vi spelar riktigt bra tillsammans och kommer till högprocentiga avslut. Våra 54 % på tvåorna är godkänt men från tre och straffkastlinjen kan vi fortfarande bli betydligt bättre. Återigen har vi problem att vårda bollen och våra 25 turnovers som leder till 10 poäng för bortalaget är alldeles för många.

Malbas-Lobas 74-60 (24-14, 18-23, 12-11, 20-12)

Poäng: Evelina 16 (8 ass), Katarina 15, Emma 12, Tova 10, Jonna 8, Ida 6, Sofia 4, Linda 3

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson