Hoppa till sidans innehåll

Vinst i hemmapremiären för damerna

09 OKT 2017 15:58
Tjejerna gjorde processen kort med gästande Västerås. Hemmalaget kom ut fokuserade från start och öppnade med att göra 7-0. Efter halva perioden är ledningen ....Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 09 OKT 2017 15:58

Vinst i hemmapremiären!

Tjejerna gjorde processen kort med gästande Västerås. Hemmalaget kom ut fokuserade från start och öppnade med att göra 7-0. Efter halva perioden är ledningen 20-2 och även om Västerås vinner de sista fem minuterna av öppningsperioden med 4-7 kopplar vi ett rejält grepp om matchen direkt.

I den andra perioden behåller tjejerna skärpan och trummar på. Vår press stressar Västerås till misstag som vi kan omvandla till enkla poäng. I halvtid har ledningen växt till hela 45-14 och matchen är i praktiken avgjord.

Den tredje perioden blir den jämnaste.  Vi spelar inte med samma skärpa medan Västerås är piggare och lite hungrigare i kampsituationerna. I avslutningsperioden hittar vi lite mer energi och avslutar matchen på samma sätt som vi inledde den.

En viktig match för oss på flera sätt eftersom vi vunnit de två första matcherna utan att spela särskilt bra. Vi spelar bättre tillsammans och vi har en bra spridning på poänggörandet. Hela fem spelare gör 10 poäng eller mer. Positivt är också att vi för första gången har fler assist än turnovers men 20 bollförluster är fortfarande för mycket. Vi måste vårda bollen betydligt bättre om vi ska kunna hota topplagen i årets serie.

Nu gläds vi åt att toppa Baskettan södra några dagar men redan ikväll börjar förberedelserna för nästa uppgift. På söndag väntar hårdsatsande Wetterbygden på oss i Huskvarna. Sparks har inlett säsongen med att krossa sina två första motståndare skoningslöst så vi måste spela på toppen av vår förmåga till helgen. En spännande utmaning och en bra värdemätare på årets upplaga av Malbas.

 

Malbas-Västerås 87-35 (24-9, 21-5, 19-15, 23-6)

Poäng: Evelina 18 (9 rb), Katarina 15, Linda 13, Cecilia 10 (7 rb), Jonna 10 (7 rb), Emma 7, Ida 6, Tova 6 (7 rb), Andrea 2

Skribent: Andreas Holmgran
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Sportprofil

errea

Merchandise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB


 Trianon

 

Bravida

 

Wihlborgs

 

 Lifra

 

Otto Magnusson

 

 

Bona

 

 

Fitness 24Seven