Hoppa till sidans innehåll

Vilken baskethelg!

02 MAJ 2017 15:37
Helgen som gick massor med aktivitet i basketsverige, Skövde Basketcup, Eskilstuna basketcup, Änglacupen, Regionslandslagsläger för flickor och pojkar födda 02 & 03. Läs lite om lagens äventyr.
  • Skapad: 02 MAJ 2017 15:37

Hu13 (Pojkar 2004)

P04 åkte till Eskilstuna med 13 killar och eftersom vi bara fick med ett lag till P04-gruppen som sen var full valde vi att anmäla ett lag även i P03-gruppen. Det blev ändå bra, då det blev mycket speltid och många matcher med bra motstånd och vi stod emot bra i 03-klassen även om vi var något korta i rocken. Vi körde 10 killar per match, så 3 stod över och alla fick stå över någon match. Vi varvade spelarna i både P04 och P03, så att alla fick känna på motståndet. Vi körde så hela vägen fram till slutspelet. Där fick vi det lite svettigt på måndagsmorgonen och vi fick börja en match med hela gänget, sen dra iväg med hälften och påbörja nästa match, för att slutligen kunna ansluta med andra halvan. Motståndarna var i alla fall förvarnade innan vi dundrade in med artilleriet...

Vi gick till semifinal i P04-serien och valde att låta alla 13 komma in i matchen och i alla fall få några minuter var. Tyvärr förlorade vi knappt med 3 poäng mot ett starkt Åkersberga, men vi hade lika väl kunnat vinna matchen då det var en jämn och tuff kamp. Lite strul med sekretariatet, pilvändande och ingen resultattavla med tiden gjorde det svårt att ha full kontroll i slutminuten, när vi knappt fick fråga hur lång tid som var kvar, men det är omständigheter man inte råder över.  

Åkersberga skulle sen möta sig själva i finalen och valde att inte spela den, så lite tråkigt att det inte blev någon final spelad i vår grupp. Men vi är taggade för att komma tillbaka nästa år och ta hem det! Full fart på tåget hem sen tillsammans med F02 som också snöpligt förlorat i sin semifinal, men stämningen var trots det hög och klubbkänslan fin. 
Mvh
Marja

Hu12 (Pojkar 05)

P05 som avslutade finalen 34-34 och avstod förlängning. Det vita laget låg under med minuten kvar men gjorde en otrolig upphämtning och kvitterade med bara sekunderna kvar. Precis så som en final ska vara 😃 Så var det jämt mellan vita och svarta laget.

Mixgruppen
För mixgruppen blev det 4 matcher med riktigt fint lagspel, god stämning på bänken och klar vinstmarginal. En toppendag!

Du15 (Flickor 02)
Kommer senare!

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson