Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade riktlinjer gällande Coronaviruset 15 mars

15 MAR 2020 22:17
Under helgen har vi noga följt utvecklingen i Sverige och, såklart, världen. Signalerna är tydliga från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet att föreningslivet är viktigt i dessa tider. Samtidigt har vi stor respekt för människors oro.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 22:17

Vi kommer därför med start vecka 12 (exakt vilket datum kan variera från lag till lag) att göra en paus i vår ordinarie träningsverksamhet inomhus och istället träna utomhus de kommande veckorna.  Träning utomhus minskar vår närkontakt och öppnar samtidigt upp för att utveckla spelarnas uthållighet, koordination, snabbhet och styrka. Om vårsolen tittar fram är 3x3 ett alternativ.

Vi har något enstaka lag som helt och hållet valt att ställa in sina träningar och detta är direkt kommunicerat med berörda.

Närmare information om hur detta berör just ditt eller ditt barns lag ges av respektive tränare. Vi vet att en del av våra medlemmar inte riktigt vet hur man ska komma i kontakt med sitt barns tränare och man är alltid välkommen att kontakta Malbas kansli så hjälper vi dig. Du når Malbas kansli på telefon: 040-611 35 30 eller mailadress: This is a mailto link .

 

Riktlinjerna som vi tidigare gått ut med gäller fortfarande:

  • Dela inte vattenflaskor och undvik fysisk närkontakt.

  • Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom på hosta, feber, huvudvärk, muskel- och ledvärk, problem med luftvägarna. Detta gäller även om symptomen är lindriga, dvs det är inte OK att komma för att ”träna lätt”. Det samma gäller om du har närstående som uppvisar symptom eller misstänker att man har utsatts för smitta.

  • Stanna hemma i 14 dagar efter att du varit i någon av de länder som UD tidigare avrått från att åka till (numera avråder UD från samtliga utlandsresor), dvs ingen träning och inga matcher. Samma sak gäller om någon av dina närstående har varit i någon av dessa högriskområden, dvs du stannar hemma i 14 dagar efter att din närstående senast potentiellt utsattes för viruset, oavsett om man känner av några symptom eller ej.

  • Handhygien är alltid viktig men extra viktig just nu. Tvätt händerna ordentlig INNAN och EFTER träning med tvål och vatten!
  • Vi följer utvecklingen noga och dessa riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Vi rekommenderar alla våra medlemmar att säkerställa att man har en kommunikationskanal till sitt barns tränare så att man får absolut senaste information från respektive lags verksamhet.

 

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson