Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade riktlinjer gällande Coronaviruset 13/3

12 MAR 2020 11:31
Med anledning av Coronaviruset får vi många frågor kring hur vi hanterar vår verksamhet. Under gårdagen kom beslut ifrån både Svenska Basketbollförbundet och Skånes Basketboll förbund att man stänger avslutar tävlingssäsongen.
 • Uppdaterad: 12 MAR 2020 11:31

Eftersom riktlinjerna uppdateras kontinuerligt gör vi allt för att hålla våra rekommendationer uppdaterade och vi ber er att följa våra uppdateringar och riktlinjer. Uppdateringar kan komma att göras flera gånger om dagen.

Vi vet att många av våra tränare delar alla uppdateringar med sina lag via Facebook och klubben lägger även ut all information på www.malbas.com

På Folkhälsoinstitutets websida finns det beskrivet hur man gör för att minska smittspridningen dvs:

 • tvätta händerna ofta
 • hosta och nys i armvecket
 • undvik att röra ögon, näsa och mun
 • stanna hemma när du är sjuk
 • använd handsprit

Länk till Folkhälsoinstitutets hemsida:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Stora sammankomster och basketevenemang
Regeringen har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att sammankomster med mer än 500 personer tillsvidare inte ska få hållas.

Svenska basketbollförbundet och Skånes Basketbollförbund beslutade under torsdagen att avsluta tävlingssäsongen. Det innebär att all tävlingsverksamhet arrangerad av förbundet eller distriktet är avslutad. Mer info;

https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/
https://www.skanebasket.se/Nyheter/skanesbbf/skanebasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/

Detta är allt vi i skrivandet stund vet gällande tävling. Vi inväntar besked gällande andra tävlingar som t ex Basketfestivalen och Scania. Hur detta påverkar oss och våra lag eknomiskt kan vi inte svara på just nu. Vi uppdaterar alla berörda så snart det finns ytterligare information.

UDs avrådan

 • UD avråder just nu från att åka till Tyrolen, Italien, Sydkorea, Iran och Kina.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/

 

Malbas och MiniMalbas förhållningssätt till rådande situation:

 • Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom på hosta, feber, problem med luftvägarna. Detta gäller även om symptomen är lindriga, dvs det är inte OK att komma för att ”träna lätt” eller bara skjuta skott och vi vill så klart inte att ni sitter på läktaren och kollar på era lagkompisar om ni inte känner er helt friska.

 • Stanna hemma i 14 dagar efter att du varit i någon av de länder som UD avråder från att åka till, dvs ingen träning och inga matcher. Samma sak gäller om någon av dina närstående har varit i någon av dessa högriskområden, dvs du stannar hemma i 14 dagar efter att din närstående senast potentiellt utsattes för viruset, oavsett om man känner av några symptom eller ej.

 • Vi kommer i skrivandets stund inte att ställa in träningar men tills annat meddelas ber vi föräldrar och syskon att inte vara med på träningarna eller matcher och det tål att upprepas, vid minsta lilla symptom på hosta, feber, problem med luftvägarna så stanna hemma!
  Vi vill också poängter att vi följer utvecklingen noga. Vi rekommenderar alla våra medlemmar att säkerställa att man har en kommunikationskanal till sitt barns tränare så att man får absolut senaste information från respektive lags verksamhet.

 • Handhygien är alltid viktig men extra viktig just nu. Tvätt händerna ordentlig INNAN och EFTER träning med tvål och vatten!

 • I vanliga fall uppmuntrar vi ungdomarna att duscha i omklädningsrummen efter träning men tills annat meddelas uppmanar vi alla att duscha och byta om hemma. Däremot förordar vi att man tvättar händerna ordentlig både före och efter träning!

 • Svenska Basketbollförbundet och Skånebasket har meddelat att tävlingssäsongen är avslutad. Vi återkommer med besked kring t ex Göteborgsfestivalen och Scania.

 • Malbas Challenge League fredag 13 mars kommer att genomföras men detta kan komma att ändras. Om förutsättningarna förändras meddelar vi om detta så fort beslut fattats.

Vi gör det här av respekt och omtanke för varandra!
Vi vill minska risken för smitta och smittspridning. Även om man inte själv är orolig för att vara sjuk så finns det många i vår omgivning som är känsliga för smitta och där konsekvenserna kan bli mycket allvarliga.
Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till vår klubbchef Katarina Olsson, 0709-34 22 03, This is a mailto link

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson