Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust i Norrland

22 FEB 2017 14:42
Säsongens längsta resa kändes ännu längre när BG Luleå sköt lyset ur B-hallen i Luleå Energi Arena. En bra halvlek räckte inte för att vända matchen som dominerades av hemmalaget före halvtid. Vi startar bra...klicka på läs mer!
  • Skapad: 22 FEB 2017 14:42

Tung förlust i Norrland
......och gör matchens två första poäng men det skulle visa sig vara vår första och sista ledning i den här fajten. Vi har ingen riktig skärpa i avsluten och har stora problem mot deras zonförsvar. När vi dessutom inte kan få vare sig kommunikation eller fötter att fungera defensivt tar norrländskorna ett grepp om matchen. De visar upp ett imponerande trepoängsskytte i den första perioden, hela 18 av deras 22 första poäng kommer från trepoängsland.

 Den andra perioden ser i mångt och mycket ut som den första. Vi släpper inte spaden utan fortsätter gräva oss djupare ned i hålet vi hamnat i. Trötta huvuden och ben resulterar i 17 bortkastade bollar. Vi reagerar långsamt mot deras press och slarvar i offensiv transition. Att vi missar fem straffkast och låter Luleå ta sex offensiva returer hjälper inte direkt till heller. Uppförsbacken i halvtid är 17 poäng lång men fungerar ändå som en liten väckarklocka.

 I den tredje perioden ser vi ut som ett helt annat lag. Intensiteten i försvaret höjs, vi kommunicerar bättre och börjar producera poäng framåt. Vi försvarar trepoängslinjen (till skillnad från den första halvleken) och vinner perioden med fyra poäng, 11-15. Det här leder till att tjejerna ser beslutna ut inför den avslutande perioden.

 Efter riktigt bra spel åt båda håll har vi kontakt drygt halvvägs in i den fjärde kvarten. Ett midrangeskott från Julia innebär 56-51 och vi har faktiskt ett litet grepp om tillställningen. Luleå hänger då sin elfte (!) trea i anfallet efter och trots att Mimmi svarar direkt med en egen trea kommer vi inte närmare än 59-54. Tyvärr brände vi en hel del energi på att komma tillbaka och de avslutande minuterna tappar vi skärpan offensivt när BG Luleå går tillbaka till sin zon. Vi har tre anfall i rad med chans att krympa avståndet till tre eller två men lyckas inte göra poäng. En turnover leder till layup för Luleås Stephanie Visscher som vi dessutom lyckas foula och det sista hoppet släcks. Förutom nyss nämnda Visscher imponerar den Lobasfostrade stortalangen Cecilia Holmberg. Hon visar upp sitt offensiva register när hon gör 19 poäng på bara 22 minuter.

 

Det börjar bli tjatigt att förlora men om en vecka är det returmöte här i den skånska myllan och vi ska göra allt vi kan för att revanschera oss. Kan vi sätta ihop fyra perioder av samma kvalitet som våra två sista idag så är vår andra seger i Superettan definitivt ingen omöjlighet. Vi vet i alla fall vad vi ska jobba med på veckans träningar.

 BG Luleå-Malbas 64-57 (22-14, 21-12, 11-15, 10-16)

 Poäng: Evelina 21, Julia 12 (9 returer), Mimmi 11 (3/4 treor), Fredde 9, Lena 2, Tove 2

 Positivt: Vår andra halvlek! Sofia är tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av sjukdom. Hon är inte hundraprocentigt återställd och behöver fler träningar i kroppen men vi har saknat hennes ledarskap. Evelina, som spelat skadad större delen av säsongen, gör 21 poäng i dag och såg piggare ut än på länge! Hon får vila sig i ännu bättre form till nästa helg. Mimmi ger oss en injektion från bänken och är bra åt båda håll idag! Julia har nästan en dubbel-dubbel (och ändå finns det så mycket mer kapacitet här). Vi skjuter 8/16 från trepoängslinjen och vi tvingar fram 31 turnovers!

 Mindre positivt: Vår första halvlek, 27 egna turnovers, under 50 % från välgörenhetslinjen. Vi gör för få poäng från de turnovers vi tvingar fram. Återigen saknar vi skärpa i avsluten nära korgen, missade layups och putbacks är en stor anledning till att Luleå kan gå ifrån i den första halvleken. 

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson