Hoppa till sidans innehåll

Trepoängskalas när Luleå sänker Malbas

27 FEB 2017 00:52
I det andra mötet på kort tid mellan Luleå och Malbas blev slutresultatet detsamma: förlust Malbas efter ett regn med trepoängare från gymnasielaget i norr.
  • Skapad: 27 FEB 2017 00:52

Malbas - BG Luleå, 59 - 71 (17-13, 16-14, 14-20, 12-24)

– Ja, vad ska man säga? Frågar Malbas coach Fredrik Vannestrand. 

 

Han är märkbart trött på att få redogöra för förluster. 

 

– Vi gör en bra första halvek men sen gör vi en rätt så katastrofal andra halvlek. Vi fightar oss tiillbaka till lika inför sista, men de har en växel till att lägga in medan vi inte har det. 

 

Luleå och Malbas möttes senast för bara en vecka sedan, uppe i Norrland. Då började Malbas försiktigt men avslutade starkt och förlustmarginalen skrevs till sju poäng. På söndagen i Heleneholmshallen var det tvärtom. 

 

Hemmalaget går in i halvtidsvilan med en sexpoängsledning, 33-27, men nio raka poäng från Luleå i inledningen av andra halvlek suddar snabbt ut den ledningen och stoppar gästerna i förarsätet. 

 

 

Nyckeln för Luleå var trepoängare. Treor, treor, treor. Norrländskorna hade 61 skottförsök sett över hela matchen – av dem var 30 bakom trepoängslinjen. 40% av dem träffade nätet. Förra veckan blev det elva treor i baken för Malbas och den här gången blev det tolv. 

 

– De sätter fler treor idag, trots att vi ägnat en hel vecka åt att verkligen poängtera det här, säger Fredrik Vannestrand. 

 

Matchens viktigaste trea var det en skåning som satte – men inte en som spelade för Malbas. 16-åriga Cecilia Holmberg, fostrad i Lobas, sänkte fyra treor i Heleneholmshallen, ingen av dem viktigare än den med 3 minuter kvar av matchen som förvandlade en otrygg fyrapoängsledning till en något mer bekväm sjupoängsmarginal. Malbas försökte haka på, men efter att ha kämpat i 37 minuter fanns det inga fler kort att spela ut. 

 

BG Luleå må vara ett gymnasielag, men talangen är omöjlig att blunda för. Skytten Cecilia Holmberg, fysmonstret Ellen Hahne och spelfördelaren Stephanie Visscher har samtliga representerat ungdomslandslaget och spelar med ett självförtroende som räcker långt – även mot spelare som är många år äldre. 

 

– Hon är bra, säger coach Vannestrand om Staphenie Visscher. Hon är en stor guard med den kontrollen och det spelsinnet. Hon gör kanske bara elva poäng, men hon sätter upp andra spelare. 

 

– Hon är +21 i plus-minus, fliker ass coach Kim Engel in. 

 

– Ja, det säger ju ganska mycket, konstarerar Fredrik Vannestrand. 

 

För Malbas återstår nu bara tre matcher av debutsäsongen i Superettan Dam: dubbelmöte mot AIK och en avslutande bortmatch mot Fryshuset. För närvarande ligger malmöiterna på plats åtta av åtta i tabellen – ett resultat av en skade- och sjukdomsförföljd vårsäsong där laget stundtals haft svårt att fylla ett helt lag på träning. 

 

– Den träningsmängden vi har jämfört med BG – det är det som gör att vi förlorar, avslutar coach Vannestrand. 

 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson