Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka vinsten på hemmaplan!

23 OKT 2017 12:56
Trots att vi vinner tre av fyra perioder så har gästerna från Stockholm ledningen i 26 av matchens 40
minuter.....Klicka på LÄS MER!
  • Uppdaterad: 23 OKT 2017 13:01

Tredje raka vinsten på hemmaplan!

Trots att vi vinner tre av fyra perioder så har gästerna från Stockholm ledningen i 26 av matchens 40 minuter. Vi gräver oss en grop i den första perioden då vi kombinerar tveksamt försvarsspel med ineffektivt och slarvigt anfallsspel. Huddinge gör 21 poäng varav 14 kommer från hemmalagets åtta turnovers. Vi skjuter 25 % från golvet och mäktar bara med 12 poäng framåt, lika många som bortalagets stjärna Nina Baresso fixar på egen hand. Vi har lite bråttom och tar många snabba avslut och förälskar oss i trepoängslinjen där vi förvisso får öppna skott men bara nätar två gånger på nio försök. Huddinge är mer effektiva och gör 10 av sina poäng i färgen.

I den andra perioden startar Huddinge bäst och leder som mest med 14 poäng. Vi har dock bättre utdelning framåt och kan komma tillbaka i matchen, mycket tack vare att vi sätter 4 av 7 treor i perioden. Vi halverar våra turnovers jämfört med inledningsperioden och Huddinge gör bara 4 poäng på dessa bortkastade bollar. Vi har dock fortsatta problem att försvara vårt eget tresekundersområde där Huddinge gör 12 av sina 17 poäng i period nummer två.

Trots att vi inte är nöjda med vår första halvlek är skillnaden bara 4 poäng i halvtid. I den tredje perioden drygar Huddinge ut sin ledning och efter lite mer än halva perioden är ställningen 41-48. Då får vi en injektion från bänken när Cecilia kommer in och gör 10 poäng på fyra minuter. Vi avslutar perioden med att göra 13-3 och tar tillbaka ledningen för första gången sedan vi ledde med 7-5 i den första perioden. Inför den avgörande perioden är vårt självförtroende på allvar tillbaka och vi släpper aldrig förbi Huddinge igen.

Evelina steppar upp ordentligt i den avslutande perioden och gör 10 poäng varav 2 tunga treor. Katarina och Evelina ger oss 43 poäng framåt idag. Katarina gör en riktigt bra match och levererar poäng framåt när vi som mest behöver det. Eve river dessutom ner 9 returer och spelar riktigt bra defense, fyra steals idag och bara en turnover på 40 minuter. Jonna spelar tunga minuter idag och är nära en dubbel-dubbel med 9 poäng och 12 returer varav 3 oerhört viktiga offensiva returer i den fjärde perioden. Emma har den otacksamma uppgiften att spela försvar på Nina Baresso den större delen av sina 30 minuter på planen. Som vanligt gör hon jobbet utan att klaga och även om Nina gör en monstermatch så får hon slita för sina 30 poäng.

Återigen vinner vi en match trots att vi långa stunder inte riktigt får spelet att stämma. Tjejerna visar grym karaktär och idag får vi ut lite mer av våra setplays. Defensivt kan vi vara, och måste vara, betydligt bättre sett över 40 minuter, 69 insläppta poäng är inte godkänt. Vi har efter 6 matcher skjutit 113 straffkast vilket är flest i Basketettan men sätter bara drygt 63 % av dem. Den siffran behöver bli högre. Huddinge gör 26 poäng på våra 20 turnovers. Så här långt snittar vi nästan 23 bortkastade bollar per match. En siffra som måste bli lägre. Oktober månad har varit tuff. På söndag spelar vi vår sjätte match den här månaden och det säger sig självt att träningarna har blivit lidande.

Jag är övertygad om att vi med fler träningar i kroppen kommer att kunna prestera betydligt bättre i matcherna framöver. Det är viktigt att komma ihåg att vi har en, till stora delar, ny trupp och vi har inte hunnit bli riktigt samspelta än. Tjejerna behöver fler reps av allting för att kunna spela med större självförtroende. I november och december är matcherna betydligt färre och vi bör kunna få möjlighet att, i lugn och ro, jobba med det vi behöver bli bättre på, både som lag och individuellt.

Med tanke på våra förutsättningar är fem vinster på sex matcher både godkänt och även imponerande! Malbas-Huddinge 78-69 (12-21, 22-17, 20-13, 24-18) Poäng: Katarina 23, Evelina 20, Cecilia 11, Jonna9, Emma 8, Linda 3, Ida 2, Tova 2

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson