Hoppa till sidans innehåll

Tillbaka på svensk mark

13 SEP 2016 23:46
Här kan du läsa lite om damlagets äventyr i Spanien.
  • Skapad: 13 SEP 2016 23:46

Förlust i första matchen mot ett fysiskt Agustinos, 86-49. Efter en lite tveksam första halva står tjejerna upp betydligt bättre i andra. Våra yngre förmågor är på hugget och gör bra ifrån sig! I morgon tar vi oss an Granada.

Vi förlorar mot Granada, 52-32, i en riktigt svettig hall. Vi startar ganska bra men hamnar i en tidig svacka och ligger under med 15 efter första. I mittperioderna spelar vi upp oss rejält men det skiljer fortfarande 14 p inför den sista kvarten. Vi ser lite trötta ut i slutperioden och har riktigt svårt att komma till bra avslut. De spanska tjejerna är lite kvickare och får framförallt ta på tok för många offensiva returer matchen igenom.

Vi har en bit kvar innan vi är synkade offensivt och idag överdribblar vi och kastar bort lite för många bollar för att kunna hålla jämna steg med Granada. Tjejerna bjuder dock på en hel del bra grejer som gör att det trots allt ser lovande ut.

Ny match i morgon 😊

Nu är vi tillbaka på svensk mark efter en suverän helg i Granada. Vi fick avsluta med en vinst mot ett gäng hungriga U16-tjejer som försökte ta en plats i Andalusiens regionslag. Precis som i de andra matcherna spelar de spanska tjejerna snabbt, tufft och fysiskt. Trots att vi hade två matcher i benen och öppnade lite svajigt tycker jag att vi spelade bättre både offensivt och defensivt jämfört med helgens tidigare fajter.

Det här var en match vi skulle vinna med tanke på att vi var äldre och lite större. Tjejerna visade mental styrka när vi efter att ha tappat en tidig ledning till underläge i halvtid vänder matchen i tredje och sedan inte släpper tillbaka de spanska töserna igen. Slutresultat 45-67 i svensk favör.

Sammanfattningsvis en nyttig och värdefull helg på många sätt. Vi har fått bra kvitton på var vi står och vad vi måste jobba på den närmaste månaden. Jag tycker att vi blir bättre för varje match och det är extra roligt att se att våra yngre tjejer tar för sig och visar att de vill vara med och fajtas om speltid i ettan!

Vi blev oerhört väl omhändertagna av Granadas representanter och jag hoppas att det här är en kontakt som vi kan vårda och utveckla!

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson