Hoppa till sidans innehåll

Skånederby!

11 DEC 2017 21:46
Dags att hälsa tabelltrean Eos Utvecklingslag välkomna till Heleneholms sporthall. Ett Eos som definitivt är höstens utropstecken i Basketettan Södra. Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 11 DEC 2017 21:46

Dags att hälsa tabelltrean Eos Utvecklingslag välkomna till Heleneholms sporthall. Ett Eos som definitivt är höstens utropstecken i Basketettan Södra - med två matcher kvar att spela är Lundalaget redan klara för Superettan efter en imponerande höst. Vad sägs om åtta vinster av nio möjliga så här långt, varav de sista sju i rad! Enda plumpen i protokollet hittills är en förlust på hemmaplan mot ligasatsande tabelltvåan Högsbo. Eos har alltså, precis som vi gjorde förra säsongen, lagt beslag på en topp 4-placering som nykomlingar.

Hemmalaget har också säkrat sin plats i Superettan efter att, med visst besvär, ha besegrat Oskarshamn på bortaplan senast. Därmed står två Superettanpoäng står på spel i kvällens match. Detta eftersom man tar med sig poäng inspelade mot de övriga kvalificerade lagen. Förutom dessa två poäng misstänker jag att båda lagen är intresserade av att vinna sitt tredje Skånederby och därmed kunna titulera sig Skånes bästa basketettanlag. Upplagt för en spännande och prestigefylld match alltså!

Gästerna är definitivt det formstarkaste laget och får bära favoritskapet. Eos har visat upp en imponerande bredd och har många spelare som producerar. I truppen finns flera ungdomslandslagsspelare samt fyra dubbellicensierade spelare med erfarenhet av både träning och spel på damliganivå. Malbasbekante coachen Shouan Ardalan har verkligen fått sitt unga lag att prestera på en hög och jämn nivå.

Vi har studsat tillbaka efter två raka förluster mot Högsbo och SBBK men har vunnit de två senaste matcherna utan att på något sätt övertyga. Vår akilleshäl under hösten har, förutom turnovers och svagt distansskytte, varit vår oförmåga att sätta ihop fyra perioder med hög kvalitet. Ska vi lyckas få stopp på Eos segersvit så har vi nog inte råd att hamna i några djupare svackor.

I den norra serien finns också en kvartett som är klara för Superettan. Efter jul- och nyårshelgerna väntar dubbelmöten med Fryshuset, Östersund, BG Luleå och Central. Kvällens motståndare möter vi på bortaplan medan ligasatsande Wetterbygden och Högsbo får besöka Heleneholms sporthall. En utmanande och spännande vårsäsong att se fram emot med andra ord!

 

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson