Hoppa till sidans innehåll

Silver till Malbas Du16 i Höstcupen

04 SEP 2017 19:29
Bästa svenska lag i Höstcupen ska Malbas-tjejerna vara MYCKET stolta!
Klicka på LÄS MER för fullständig turneringsanalys.
  • Skapad: 04 SEP 2017 19:29


Succé i säsongsstarten

Ja, så måste rubriken lyda efter andraplatsen i Höstcupen för Malbas F02.
Merparten av Sveriges topp 10-lag samt danska BMS var på plats. Det var nog inte många som trodde att Malbas skulle bli bästa svenska lag. Vi visste att många av spelarna i F02 hade gått framåt individuellt sedan i våras, men frågan var om det skulle smitta av sig på lagspelet. Svaret blev ett rungande ja. Dessutom var stämningen i laget på topp hela helgen.
Då ska man tänka på att tjejerna spelade 6 matcher med 4x8 minuter effektiv tid inom mindre än två dygn. Matchtiden motsvarar nästan fem fulltidsmatcher, så det var med slitna kroppar som de små silverpokalerna bärgades.

Här är en sammanfattning av matcherna: Malbas - Blackeberg 63-33 Jättebra start med 11-0 efter två minuter. Både zonpress och aggressiv manman funkade bra. Blacke kom igen och ett tag var ledningen bara fyra poäng. Inför sista perioden ledde vi med 10, och sedan avslutade vi med 27-7. Malbas-Högsbo 59-49 Vi hade 19-9 efter en period. Även i halvtid var ledningen 10 poäng. Sedan gjorde Högsbos duktiga förstafemma 7 raka poäng och vi tvingades till time out. Med viss möda återställdes ordningen, men det var lite mycket ring ut för vår del och lite mycket swish-swish för göteborgskorna. Men vi gjorde jobbet.

Malbas-Spånga 51-49 Det var bara 2 timmar och 20 minuter mellan matchens slut mot Högsbo och starten på denna match. På den tiden skulle vi hinna äta lunch och byta hall, detta till en match som gällde vilket lag som skulle gå till A-slutspel. Därför kändes det bra när vi direkt tog kommandot mot Spånga, som vi slog i RM under förra säsongen. Vi ledde 31-23 i paus, vilket var i underkant. Sedan började mardrömmen. Först vann Spånga tredje perioden med 18-9 och sedan gjorde de 8-0 i början av fjärde. Med 3.30 kvar låg vi under med nio poäng. Då hittade tjejerna lugnet igen. Inte ens en kraftig stukning på Malva gjorde att vi tappade fokus. Vi vann med två poäng efter att Minna hade satt två straffkast med 36 sekunder kvar.

Malbas-BMS 31-49 Sista gruppspelsmatchen gällde endast första- och andraplatsen i gruppen. Danska BMS, ett av Nordens allra bästa lag, hade kört över alla andra lag och vi valde att spela några av tjejerna som fått mycket tid i övriga matcher lite mindre. Därför var det väldigt starkt att hålla nere förlusten till 18 poäng.

Malbas-AIK 44-38 (semifinal) Det var nog inte många i hallen som trodde på Malbas inför denna match. AIK kom tvåa i Riksmästerskapen förra säsongen och har förstärkt med Haga Haninges bästa spelare. Jag minns inte hur många gånger vi har förlorat mot AIK, men vi hade i vart fall aldrig vunnit, utan bara varit nära. Matchen började "som vanligt". AIK swishade en trea efter 15 sekunder, och en till efter 40 sekunder. I paus ledde stockholmskorna med 26-17. Då föreslog vår försvarsmyra Alice att vi skulle spela Box and 1 på nr 15 i AIK, som vid det laget hade satt fyra treor. Jag sa först nej, men var inte svårövertalad. En period senare ledde vi med fyra poäng, 31-27. Sedan vann vi även slutperioden efter en oerhörd arbetsinsats av alla spelare. Det hjälpte även att vår center Ate stoppade i 15 poäng i andra halvlek. Malbas-BMS 30-54 (final)

Det finns inte så mycket att säga om finalen. BMS utnyttjade längdövertag och spelskicklighet samt hade ett ovanligt flyt. Till det räknar jag 8 poäng med skottklockan på 0. Vi kämpade och bytte mellan zon, man-man och Box and 1, men danskorna var så pass mycket bättre att inget hjälpte.

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson