Hoppa till sidans innehåll

Samspelt Jämtland slår ojämnt Malbas i Basketligan

21 OKT 2016 23:18
Jämtland åkte till Skåne och visade en spelnivå som Malbas hoppas kunna nå upp till. Det klarade inte malmölaget den här fredagskvällen utan Jämtland gjorde allt lite bättre från start till mål.
  • Skapad: 21 OKT 2016 23:18

Malbas - Jämtland, 76-93 (22-26, 24-28, 11-16, 19-23)

Sett från lite längre avstånd är Jämtland och Malbas två lag som är väldigt lika varandra; de är båda lag med startfemmor tunga på importer och bänkar fyllda med unga, svenska talanger. Den här fredagskvällen var Dino Cinac en snäppet mer effektiv poänggörare än Fredrik Larsson, Jabril Durham var lite vassare på att servera lagkompisarna än Adrian Rodgers, och framförallt briljerade Jämtlands Mike Bruesewitz när Malbas Jake Zuilhof endast var stabil.

Jämtland hade möjlighet att avgöra matchen vid en handfull olika tillfällen, men släppte in Malmögänget gång, på gång, på gång. Direkt från start gick Jämtland lös från långdistans och sänkte en drös med trepoängare för att sticka iväg till ledningen 17-7. Sedan gick Dino Cinac och satte sig på bänken, Fredrik Larsson klev fram och Malbas tog tillbaka nästan hela underläget fram till 22-21.

Andra perioden spelas ut efter nästan exakt samma manus: Jämtland dunkar i två snabba treor i första minuten och Malbas coach Henrik Svensson begär en dundrande timeout. Efter att Jämtland segat sig upp till en tiopoängsledning halvvägs in i perioden blixtrar Malbas till igen bakom en trea från Adrian Rodgers och en testosteronfylld stunk (steal + dunk) från Jake Zuilhof. Men just när det såg ut som att Malbas hittat fotfästet tog Jämtland tillbaka taktpinnen.

Jämtlands åttapoängsledning i halvtid var också så nära Malbas kom under andra halvlek. Båda lagen gjorde ryck, men Jämtlands var lite längre och kom med lite högre frekvens än Malbas.

I slutändan vann Jämtland matchens samtliga perioder, så även om matchen verkade ryckig var den trots allt konsekvent i sin ryckighet – och jämtlänningarna var det säkrare, mer samspelta laget.

Noterat

* Malbas visade ett okaraktäristikt odisciplinerat försvar genom i stort sett hela matchen – inte något som brukar nämnas kring lag som coachas Henrik Svensson. Symboliskt för det var i fjärde perioden när Sebastian Åris satte en trepoängare för Malbas och Jämtland sedan spelar upp bollen så fort att de får en två mot en-situation i det efterföljande anfallet. 

* Jämtland har för närvarande Basketligans ledande poänggörare (Mike Bruesewitz), returtagare (Brueswitz igen) och assistgörare (Jabril Durham).

* Efter vinsten mot Malbas har Jämtland nu två vunna och en förlorad. Det sätter dem i ett virtuellt likaläge med fem andra lag som också har två vinster. Malbas ligger kvar i tabellens underdel tillsammans med Umeå som också letar efter sin första seger. Malbas och Umeå möts på tisdag i en match som kan visa sig bli väldigt viktig i slutet av serien.

 

>>> Nästa hemmamatch spelas den 29 oktober då Malbas möter svenska mästarna Södertälje Kings. Uppkast kl 14.30 i Heleneholmshallen.

>>> Glöm inte att följa Malbas på Facebook för att få alla nyheter direkt i ditt flöde! 

 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB


 Trianon

Wihlborgs

Otto Magnusson

Bona

 

Fitness 24Seven'