Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från Malbas föräldramöte

23 SEP 2017 12:00
För alla er som inte hade möjlighet att delta i Malbas föräldramöte den 12 september har vi satt samman en sammanfattning för att ni ska kunna ta del av det som sades. Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 23 SEP 2017 12:00

Sammanfattning från Malbas föräldramöte 12 september 2017

För alla er som inte hade möjlighet att delta i Malbas föräldramöte den 12 september har vi satt samman en sammanfattning för att ni ska kunna ta del av det som sades.

Sedan den 1 september är Katarina Olsson ny klubbchef i Malbas. Katarina har ett förflutet inom besöksnäringen och har de senaste åren varit evenemangschef i Malmö stad och chef för Malmö Convention Bureau. På kansliet arbetar även Tommy Rosenqvist, Andreas Holmgran och Camilla Nordström. Har du frågor eller funderingar du vill diskutera med oss är du alltid välkommen att höra av dig!

Malbas är Malmös basketklubb sen 1975 och familjen består av 700 aktiva medlemmar, 48% tjejer, 52% killar och 70 nationaliteter. Vi tror på att låta varje individ växa efter sina förutsättningar och att vi blir starkare tillsammans. Malbas ansvarar också för basketdelen vid Malmö Idrottsgrundskola och Malmö Idrottsgymnasium. Alla är välkomna över alla gränser oavsett om du är på elit- eller hobbynivå. Under hösten inleder Malbas ett stort värdegrundsarbete för att hitta gemensamma spelregler och förhållningssätt som ska genomsyra hela verksamheten.

Föreningens sociala engagemang är stort och vi vill vara en samhällsbyggare som arbetar för barn och ungas framtid i hela Malmö! Exempel på projekt vi själva driver eller är engagerade i är Malbas Academy (utbildning av unga ledare), skolbesök, nybörjarbasket för nyanlända, mentorskap i samarbete med Drivkraft Malmö, Heleneholm Summer Days och Malbas Summer Tour i Malmös stadsdelar.

I våras drog Malbas sig ur Basketligan. Det är väldigt tufft ekonomiskt att spela på den nivån och klubben har lagt mycket tid och energi på att återuppbygga föreningens ekonomi. Än är vi inte i hamn men det ekonomiska läget ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde för ett år sedan. Som ett led i att bygga upp föreningens ekonomi har Malbas fått Fritidsförvaltningens förtroende att, mot ersättning från Malmö stad, sköta driften av Heleneholmshallen from 1 oktober 2017.

Ni föräldrar är enormt viktiga för både klubben och barnen. Utan er och alla våra coacher hade vi inte kunnat bedriva en verksamhet med hög kvalitet.
Vi behöver alltid extra händer och olika kompetenser för att utveckla verksamheten. Alla som vill engagera sig är välkomna, ju fler vi är desto mer kan vi förverkliga!


Några vi inte heller skulle klara oss utan är våra sponsorer som bidrar till verksamheten. Det finns många olika sätt att sponsra verksamheten på och som klubb är vi måna om att det är ett sponsorskap ska vara ett ömsesidigt samarbete där vi säkerställer att våra sponsorer

 

 

upplever ett värde av att engagera sig i Malbas. Har du själv ett företag som är intresserat av att vara samarbetspartner till Malbas eller har ingångar till företag du tror skulle vara intresserade av att vara en partner till Malbas, tveka inte att höra av dig till vår klubbchef.


Malbas barn och ungdomskommitté bedriver ett utvecklingsprogram som vi kallar ”Malbas Academy”, satsningen riktar sig främst mot ungdomar i åk 7 och uppåt. Målet är att utvecklad ungdomarna som ledare och basketspelare. Programmet är öppet för alla som är intresserade och de som väljer att vara en del av ”Malbas Academy” får kunskap kring domare, coachning, funktionärs/projektarbete, ledarskap och idrottspsykologi. Ungdomarna
får också möjlighet att fördjupa sig inom ett område/säsong (domare, coach, funktionär eller
projektledare). Under vecka 43 har vi en akademivecka då vi arbetar intensivt med ungdomarna som är med i programmet.


För att våra barn och unga ska utvecklas positivt och deras kroppar ska hålla länge uppmuntrar vi att våra medlemmar utövar mer än en sport. Tyvärr kan olyckan ändå vara framme och klubben har ett samarbete med Shirin Zarur som är idrottsmedicinsk sjukgymnast med basketbakgrund. Som förälder är det bra att känna till hur du ska hantera eventuella skador som kan vara av akut karaktär eller belastningsskador. Om ditt barn blir skadat rekommenderar vi dig att prata med coachen för tips och råd eller kontakta Shirin,
This is a mailto link, hemsida: www.friskarefysik.se

Förutom barn och ungdomsverksamhet har vi ett damlag och herrlag. Hemmahall för våra matcher är Heleneholmshallen. Damlaget spelar i Basketettan, med ambition att nå Superettan efter jul och herrlaget har som mål att stabilisera sig i den nya Superettan som startar denna säsong.

Missa inte herrarnas hemmapremiär den 30 september och damernas hemmapremiär den 8 oktober!

Följ oss gärna på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad kring klubben och vad som är på gång! Vi har en köp/sälj facebookgrupp där du kan köpa och sälja begagnad basketutrustning.

Välkommen till säsongen 2017/2018!

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson