Hoppa till sidans innehåll

Säker seger i BED premiären

09 OKT 2016 22:09
Tillbaka i Basketettan och säsongspremiär på bortaplan mot Helsingborg. Efter en relativt lång försäsong där vi hunnit spela hela sju träningsmatcher utan att en enda gång mönstra full trupp hade vi idag äntligen fullt manskap.....
  • Uppdaterad: 09 OKT 2016 22:14

Tjejerna var, som sig bör, en aning nervösa inför uppgiften.

Trots en halvdan träningsvecka innan denna premiär har vi haft en bra känsla i truppen de senaste veckorna. Vår sista träningsmatch mot danska ligalaget SISU stärkte självförtroendet och gav oss en liten fingervisning om vår potentiella kapacitet.

Tjejerna är på tårna från start i dag och redan efter en spelad period har vi kopplat ett grepp om matchen som gör att vi kan spela mer avslappnat. Evelina är på sällan skådat spelhumör och startar med att göra våra sju första poäng. Självklart underlättar det att hon sedan vräker i ytterligare 30 men det är framförallt vår defensiv som avgör den här matchen. Vi stänger matchen helt i den tredje perioden och har bara släppt in 29 poäng inför sista kvarten.

Evelina tar, som sagt, ett stort ansvar för poänggörandet idag men hon är aktiv även defensivt och noteras för hela fem steals. Julia ger oss en bra punch från bänken idag med sina 19 poäng och 9 returer. Våra nyförvärv ger oss en helt annan bredd och balans i truppen och det märks idag. Sofia och Hanna spelar klokt och ger oss både spetskompetens och ovärderlig rutin. Emma styr spelet bra och tar stort ansvar både offensivt och defensivt. Lollo och Lena bidrar också med rutin och ger oss en välbehövlig och nödvändig fysisk närvaro.

Självklart är det suveränt att starta säsongen med en vinst men vi nöjer oss inte med det här. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt och målmedvetet tillsammans. Nya utmaningar redan om en vecka då det är dags för hemmapremiär!

Helsingborg BBK-Malbas 47-70 (11-22, 10-18, 8-20, 18-10)

Skribent: Fredrik Vannestrand

 

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson