Hoppa till sidans innehåll

Rosengårds Fastighets AB och Malbas inleder samarbete

18 DEC 2018 10:57
Rosengård Fastighets AB och Malbas ska tillsammans, med start 2019, arbeta för att skapa en långsiktig närvaro av Malbas på Rosengård och möjliggöra basketträning för tjejer och killar i stadsdelen.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2018 10:57

Den gemensamma ambitionen är att förbättra förutsättningarna för att fler barn och ungdomar ska nå sina drömmar, få en aktiv och meningsfull fritid samt skapa nya nätverk i Malmö. Igår signerades ett treårigt samarbetsavtal som innehåller flera olika delar. 

På en gård är tanken att använda streetbasket som en plats för umgänge och aktivitet. En basketplan, rätt utformad, är så mycket mer än en plats för motion. Det är en samlings- och mötesplats som blir en egen destination. Det finns även en långsiktig ambition att öka möjligheten till en aktiv och meningsfull fritid för barn och ungdomar i Rosengård. Då är basket en aktivitet med låg tröskel, eftersom basket inte är en materialsport, och som fungerar för alla åldrar och kön. Dessutom är basketen en av de mest jämställda sporter.

Malbas är så glada och stolta över samarbetet. Nu kan vi tillsammans med Rosengård Fastighets AB och Rosengårdsbor möjliggöra för tjejer och killar att vara med och skapa en meningsfull och aktiv fritid. Samarbetet mellan närings- och föreningslivet är en viktig nyckel för att skapa en långsiktigt socialt hållbar stad!

http://www.mynewsdesk.com/se/rosengard-fastighets-ab/pressreleases/rosengaard-fastighets-ab-ingaar-samarbete-med-malbas-2813005

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson