Hoppa till sidans innehåll

RIG Mark för starka för damlaget på bortaplan

19 NOV 2016 22:49
Efter förra helgens jobbiga förlust mot Södertälje Utveckling ställdes vi idag mot ett annat ungt och hungrigt lag. Efter en okej träningsvecka hoppades vi kunna studsa tillbaka mot RIG Mark. Ett mål var att hitta vårt offensiva självförtroende igen.
  • Skapad: 19 NOV 2016 22:49

Mark kom väl förberedda och hade siktat in sig på att göra livet surt för Evelina, som inför matchen ledde skytteligan med ett snitt på 24 poäng per match. Inledningsvis är det jämnt och Evelina uppvaktas som väntat stenhårt. Hon drar på sig tre spelare så fort hon får bollen och Julia får tack vare det skjuta några helt öppna skott. Vi tar ledningen med 5-6 efter ett par straffkast från Lena men sen tar Mark över tillställningen. Defensivt är vi steget efter i inledningsperioden och Mark straffar oss genom att sätta tre helt öppna treor. Offensivt är vi märkbart störda av deras intensitet och har stora problem att matcha deras energi. Vi förlorar perioden med 20-11.

 I den andra perioden vaknar vi till och spelar framförallt bättre försvar. Mark får problem mot vår press och vi jobbar oss tillbaka in i matchen och efter sex minuter har vi kontakt, 22-19. Mark svarar dock på vår run och kan gå till halvtidsvila i ledning 31-24.

 Snacket i halvtid handlar mest om att hitta energi och spela mer beslutsamt åt båda håll. I den första halvleken har vi låtit Mark diktera villkoren och detta vill vi försöka ändra på genom att matcha deras aggressivitet. Tyvärr startar vi den tredje perioden ofokuserat och Mark gör 6-0 innan vi kan svara med en egen run på 6-0. Vi gör en defensiv förändring och jobbar oss tillbaka till 42-36 i slutet av tredje. I det läget tappar vi bort en av deras skyttar som ostört kan sänka en trea och de tar tillbaka sitt momentum. Underläge 49-36 inför fjärde perioden där vi kämpar och sliter men är märkbart frustrerade och tar svåra och forcerade avslut. Vi missar hela 30 av 40 skott i tresekundersområdet. Marks självförtroende växer i takt med våra missar och de vinner välförtjänt med 20 poäng till slut.

 

Vår smekmånad i basketettan är definitivt över och vi kan räkna med väl förberedda motståndare i de avslutande tre matcherna. För vår del gäller det nu att jobba hårt med detaljer som gör oss mindre förutsägbara samt spela mer disciplinerat och framförallt tuffare och mer beslutsamt åt båda håll.

 Superettan är fortfarande ett fullt realistiskt mål och tjejerna är fast beslutna att nå dit! Vi kommer förmodligen att behöva vinna två av våra tre sista matcher för att vara med i fajten om tredje- och fjärdeplatsen. En tuff uppgift men också en otroligt spännande och motiverande utmaning.

 RIG Mark-Malbas 67-47 (20-11, 11-13, 18-12, 18-11)

Julia16 + 12 returer, Evelina 16, Lena 7, Mimmi 5, Sofia 2

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB


 Trianon

Wihlborgs

Otto Magnusson

Bona

 

Fitness 24Seven'