Hoppa till sidans innehåll

P04 rapporterar från Telge Open

02 NOV 2016 13:32
Under helgen som gick så deltog P04 och F04 i Telge Open uppe i Södertälje. Först ut med en rapport från turneringen är P04.
  • Skapad: 02 NOV 2016 13:32

Malbas P04 åkte upp till Södertälje med två lag och hade en riktigt bra helg späckad med basket. Vi lånade in några 05or, för att kunna åka upp med två fulla lag, utifall vi skulle få några skador eller sjukdomar under resan. Det var roligt att komma upp och spela mot lite andra lag än vi är vana vid. Denna turnering hade även med de bästa lagen i Sverige just nu i åldersgruppen, så motståndet var tufft och vi fick känna på hur det är att spela mot rätt så stora och fysiska killar. 
Vi hade två lag med i turneringen och båda gick till A-slutspel, vilket är ett styrkebesked och bådar gott för framtiden att ha den bredden vi har. Det ena gänget fick en riktigt tuff start mot Djursholm och vi var inte riktigt med från början efter en lång resa upp från Malmö. Det andra gänget fick en lättare start med två enkla matcher, innan det var dags att möta tuffa AIK som sen också vann hela turneringen. De hade en riktigt stor kille som gjorde 27 av 45 poäng, medan våra poäng var lite mer jämnt fördelade på fler spelare. För intresserade filmades matchen och kan ses i efterhand. https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=B480n14neFw
  
I lag 2s andra match fick vi vår första riktiga skada i gänget, då vår största spelare Felix stukade foten rejält och fick fortsätta turneringen utanför plan hoppandes runt på ett ben. Lag 2 hade en tuff lottning i 1/8-delen och mötte starka Åkersberga kl 9 på kvällen. Killarna orkade inte riktigt stå emot deras tryck och de kunde springa ifrån och göra en hel del enkla poäng på snabba uppspel. 
Lag 1 vann enkelt över Täby i 1/8-delen och ställdes sen (i vanlig ordning) mot Lobas i kvarten. Tyvärr var vår duktiga guard Loita inte i form för att spela, då han kräktes precis innan matchen. Efter en riktigt bra insats fick killarna se sig besegrade med ynka tre poäng och det var grymt spännande på slutet. Vi låg under med 10 päng i halvlek, men efter en stark försvarsinsats och fint passningsspel tog vi in försprånget och jämnade ut. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång, men vi är nära nu att kunna vara med och fightas med de bästa lagen. Och då har vi ändå två jämna lag med som klarar sig bra, samt att vi saknade en del spelare som var på höstlov denna gång. I finalen möttes sen AIK och Lobas. Djursholm och Åkersberga var de andra lagen i semifinalerna. 
Sammantaget tar vi med oss en del lärdomar. Vi är med och fightas bland topplagen, men har en bit kvar vad gäller lagspelet och att få igång svingen och passningsspelet. När vi får till spelet ser det riktigt bra ut och vi har kommit en bit till på vägen i vår utvecklingskurva. Vi har många talanger, men är lite ojämna. I våra starkaste stunder är vi grymma och kan slå nästan vilket lag som helst, men vi har också ganska djupa dalar och kommer ibland in i svackor som vi har svårt att komma ur. Individuellt har vi väldigt duktiga killar, men lagmässigt har vi lite att jobba på i samspelet med varandra. 
Killarna har i vilket fall som helst väldigt kul ihop socialt och vi tränare och föräldrar som var med har blivit underhållna på många olika sätt under helgen, med hiphop, dans, roastning och ett ständigt tjatter :-) 
Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson