Hoppa till sidans innehåll

Ny amerikan på ingång

24 JAN 2017 14:51
Nu är det klart. Tomrummet efter Fredrik Larsson kommer att fyllas av amerikanen Josh Ritchart, 206 cm. Josh avslutade sin collegekarriär på UC Davis våren 2015 och kommer närmast från en sejour i den grekiska ligan.....klicka läs på mer!
  • Skapad: 24 JAN 2017 14:51

Ny amerikan på ingång

Nu är det klart. Tomrummet efter Fredrik Larsson kommer att fyllas av amerikanen Josh Ritchart, 206 cm. Josh avslutade sin collegekarriär på UC Davis våren 2015 och kommer närmast från en sejour i den grekiska ligan och Koroivos Amaliadas. Innan dess har han hunnit med en säsong i Japan.

Förväntningarna på Josh är att han skall ge Malbas ett bättre skytte utifrån och bli ytterligare ett anfallshot, samt komma in med energi och storlek under korgarna. Josh landar på onsdag eftermiddag den 25/1 och han hinner eventuellt bli spelklar till hemmamatchen på fredag 27/1 mot Södertälje.

Coach Henrik Svensson: ”Det blir spännande att se vad vi kan göra med Josh i laget. Det ger oss mer anfallsstyrka och längd vilket vi verkligen behöver. Vi har det tungt med många förluster i rad men stämningen i truppen är ändå bra och med Josh hoppas jag att vi kan lyfta oss ett par nivåer. Ibland är det inte mycket som behövs för att det skall falla på plats.”

Sportchef Janne Hasselström: ”Jag är glad att det gick så snabbt att ersätta Fredrik med Josh. Den erfarenhet som Josh har från spel i Grekland och Japan har betytt mycket för oss när vi letat spelare. Vi ville ha någon som varit ute och spelat som proffs redan och har erfarenhet från att komma till en ny klubb, med allt vad det innebär.”

 För övrigt, Malbas spelar mot Umeå tisdag 24/1och vinner man den matchen är man faktiskt bara en seger från slutspelsplats.

 

 

 

 

 

För mer information:

Herrlagscoach: Henrik Svensson, 0766 305 455

Sportchef: Janne Hasselström, 0702 649 694

 

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson