Hoppa till sidans innehåll

Malbas premiärförlorar mot tippade topplaget Nässjö

07 OKT 2016 22:15
I en trevande basketmatch, fylld av tekniska misstag, gruff och oskärpa var det till slut gästande Nässjö som först hittade fotfästet. Bakom säkert skytte från Austin Barnes (24 poäng) och William Gutenius (19) kunde smålänningarna vinna premiären.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2016 23:29

Foto: Nisse Nilsson

Malbas - Nässjö, 68 - 78

Efter att Malbas förra året i sin debutsäsong fick en smakstart med en åttondeplacering och plats i slutspelet påbörjades på fredagskvällen ett nytt äventyr. Fjolårspremiären bjöd på både vinst och dramatik när Malbas i en mindre skräll slog Jämtland i övertid. Årets öppning mot Nässjö blev mer av ett defensivt ställningskrig, där gästerna låg steget före genom hela matchen.  

Malbas första poäng för kvällen gjordes av Fredrik Larsson (totalt 19 poäng), en av två spelare som är kvar från förra årets trupp. Han tackade nej till en öppen trepoängare, dribblade ett par gånger från sida till sida innan han fick det skott han verkligen ville ha – trepoängaren med en hand i ansiktiet. 

Genom första halvlek höll Malbas jämnt skägg (14-lika) innan Nässjö kunde göra ett litet ryck just innan halvtidsvilan och hålla en sjupoängsledning. Malbas överlät poänggörandet till just Fredrik Larsson, som spelade med sitt sedvanliga självförtroende i en större roll, och nye importen Adrian Rodgers (23 poäng). Just Rodgers fyller skorna från förra säsongens amerikanske poänggörare, Darion Rackley, väl, med en liknande spelstil i kreativt poänggörande och farligt långdistansskytte. 

Nässjö avgjorde matchen tidigt i andra halvlek, när Malbas på de inledande 2,5 minuterna inte ens kunde mäkta att få ett skott mot korgen. Under tiden klättrade de vitklädda smålänningarna upp i en 12-poängsledning Malbas aldrig riktigt kunde hämta in. 

Det blev lite spännande i fjärde perioden i en sekvens när Karim Wazzi plockade upp en teknisk foul, följt av att Fredrik Larsson blev foulad på ett trepoängsförsök. Tre framgångsrika straffar senare var ledningen nere i fem poäng, men på de två följanden anfallen spelar Nässjö sig fram till två layups och matchen var officielt ur händerna på Malbas. 

Noterat

* Malbasbekantingen Jonathan Peleg har fått en större roll den här säsongen, hans andra med Nässjö i Basketligan. Med sin atletiska förmåga har han alltid varit en tillgång i försvaret — och det fick Malbas guards verkligen se prov på under fredagskvällen. 

* David Terins fick spela från start i sin debut i Basketligan. Även han fick visa sitt försvarsregister när han gjorde ett bländande jobb på Nässjös point guard Milos Latkovic. 

* När Malbas arenaspeaker Jonatan Folke skriker “ADRIAN RODGERS”… låter det väldigt mycket som quarterbacken i Green Bay Packers. Det är det alltså inte, men liksom landsmannen är Malbas Rodgers nyckeln till anfallet. 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson