Hoppa till sidans innehåll

Malbas glimrar till, men orkar inte hela vägen mot Luleå

21 DEC 2016 10:32
Ännu ett topplag kom till Malmö och ännu en gång fick Malbas se sig besegrat. Efter en välspelad första halvlek hittade Luleå rätt växel i tredje perioden och fick en storvinst med sig hem.
  • Skapad: 21 DEC 2016 10:32

 

Malbas - Luleå, 71 - 109 (18-20, 27-33, 14-16, 12-40)

Tidigt i andra halvlek var Malbas fortfarande i allra högsta grad med i matchen. Halvtidsunderläget var åtta poäng, men en dunk från Lasse Elbaeck i Malbas första anfall krympte avståndet till sex poäng. En minut senare, med chansen att komma ännu närmre norrlänningarna, missar Sebastian Åris ett hoppskott. Luleås Denzel Andersson tar returen och Luleå ställer snabbt om till att kontra åt andra hållet. I ett tillfälle av frustration drar Lasse Elbaeck i Denzels arm och stoppar effektivt kontringen. Det var bara Lasses tredje foul i matchen – men hans andra osportsliga, vilket betyder diskvalificering.

Fram till dess hade Malbas spelat inspirerad, uppoffrande och högoktanig basket. Publiken var överförtjust. Här fanns ett lag som spelade med stort hjärta och äntligen verkade ha listat ut vem i truppen som skulle ha vilken roll. Men återigen blev Malbas överväldigad av motståndets talangöverflöd.

När Lasse Elbaeck fick lämna matchen med knappt 20 minuter kvar att spela, och importen Jake Zuilhof var hemskickad sedan flera veckor tillbaka, föll ett tungt lass på sparsamt använde Marko Marinkovic. Luleå, i sin tur, har lyxen att när Brandon Rozzell och Tom Lidén sätter sig på bänken, då kommer istället Adam Rönnqvist och Brice Massamba och tar deras plats. Den ene är en av Sveriges bästa trepoängsskyttar och den andre en tidigare landslagscenter.

Luleå fick snudd på omänsklig utdelning på sina avslut. De nätade på 68% av sina tvåpoängare, 46% på treor och 84% på straffkast. Gästerna stoppade också 11 spelare i poängprotokollet och noterade totalt 30 assist på 41 spelmål. Malbas hakade på Luleås poängskörd i en halvlek, men efter halvtid gick det inte längre. De 40 poäng som Luleå plussade på i fjärde perioden var inte representativa för matchen, men däremot en påminnelse om var deras högstanivå ligger.

Nu får Malbas tio dagar ledigt innan de åker till Borås för kalenderårets sista match. Luleå har ävem de en match kvar – hemma mot Jämtland den 29 december.

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson