Hoppa till sidans innehåll

Malbas faller återigen i andra halvlek

03 JAN 2017 23:12
Ett influensasargat Malbas tog emot Nässjö på tisdagen, lagens tredje drabbning på säsongen. Om de första två var något sånär jämna var den matchen i en helt annan kategori.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 23:19

Malbas - Nässjö, 54 - 91 (10-24, 21-17, 9-21, 14-29)

Malbas var tillbaka där säsongen började: hemmamatch mot Nässjö. Det var så säsongen inleddes, och den gången blev det en respektabel förlust för malmölaget med ynka tio poäng. Returmötet på tisdagskvällen levde inte riktigt upp till samma dramatik, utan spelade snarare ut enligt samma manus som senaste matchen i Heleneholm, mot Luleå. 

 

Efter en första halvlek med stundtals uppmuntrande spel: en dunk från Fredrik Larsson, en urläcker kontringsbrytning från David Terins och en charge från Sebastian Åris som Oscarskommitén borde ta en närmre titt på, fanns Nässjö efter halva matchen bara en armslängd bort. Men precis som Lasse Elbaecks diskvalificering mot Luleå sög luften ur Malbaslungorna, tog Sebastian Åris effektivt ut sig själv ur matchen genom att begå sin tredje och fjärde personliga foul bara minuter in i tredje perioden mot Nässjö. Kort därefter var Malbas uppe i lagfoul och matchklockan visade obarmhärtigt att det återstod sju minuter av tredje perioden. 

 

Fem minuter in i andra halvlek hade Nässjös tiopoängsledning expanderat till 19 och i periodvilan krypit hela vägen till 22 poäng. 

 

 

När Malbas blandade högt och lågt var Nässjö jämnare och attackerade på alla fronter och flanker. Antingen var det Austin Barnes som sänkte allt han sköt från halvdistans, eller så var det outtröttliga Karim Wazzi som stänkte i tre trepoängare – bara en mindre än vad han nätat hittills på hela säsongen. 

 

Vinsten, Nässjös åttonde på säsongen varav tre är mot Malbas, stärker deras femteplats i tabellen just bakom toppkvartetten Luleå, Norrköping, Borås och Södertälje. För Malbas var det säsongens 15:e förlust, vilket dock bara är två fler än Umeå i kampen om sista slutspelsplatsen. 

 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson