Hoppa till sidans innehåll

Malbas Challenge League får stöd av Kronfågels Rätt till rörelse

10 MAJ 2021 09:25
Jaaaa! Vi har fått stöd från Kronfågels Rätt till rörelse som jobbar för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra på sig. Tillsammans med Kronfågel kommer vi att berätta mer om vårt projekt inom kort. Så kul – håll utkik!
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2021 09:25

Allt fler barn slutar idrotta innan de når tonåren. Och de som vill börja vid 11-12 års ålder har ofta svårt att komma in i föreningslivet som nybörjare.

I vår satsning ”Malbas Challenge League” öppnar vi upp baskethallen på fredagskvällar och har ledare, domare och funktionärer på plats. Här får ungdomar, i åldrarna 12-16 år, möjlighet att på ett kravlöst sätt spela matcher och ha kul. Malbas Challenge League har lyckats ge ungdomar från hela Malmö en chans att komma in i föreningslivet och samtidigt ge ett tryggt sammanhang, en plats för spontanidrott, gemenskap samt vuxna förebilder. Just därför får vi nu 50 000 kr från Rätt till rörelse för att kunna fortsätta driva och utveckla Malbas Challenge League.

Motiveringe lyder:

"Rätt till rörelse stöttar Malbas som med sitt initiativ "Malbas Challenge League" har lyckats ge ungdomar i Malmö ett alternativ till att hänga på stan, nämligen en chans att komma in i föreningslivet. Malbas Fredagsbasket ger de unga ett tryggt sammanhang, en plats för spontanidrott, gemenskap och vuxna förebilder".

Läs mer om Kronfågels Rätt till Rörelse här >>

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson