Hoppa till sidans innehåll

Malbas åter i Basketettan

21 MAJ 2021 19:10
Malbas damlag gör come back i Basketettan redan till hösten. Klubbens uttalade ambition är att Malbas herrlag ska kvala till Baskettan våren 2022.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 19:10

2018 tvingades klubben av ekonomiska skäl dra sig ur förbundsseriespel för att rädda den anrika klubben från konkurs. Idag, 3 år senare, har Malbas gått från att vara en förening i djup ekonomisk kris till att vara en stabil och blomstrande förening med 1100 medlemmar och drygt 100 ledare. 2020 utsågs Malbas till ”Årets Förening” av Malmö stad och intresset för basket har aldrig varit större.

För några veckor sedan beslutade Malbas och MiniMalbas styrelser att resan tillbaka till förbundsserierna skulle påbörjas. Ambitionen var att både dam- och herrlag skulle kvala till baskettan våren 2022.

- Efter att vi med gemensamma krafter tagit oss tillbaka från några ekonomiskt tuffa år är vi starkare än någonsin säger Katarina Olsson, klubbchef i Malbas.
Vi växer så att det knakar, vi har ett starkt socialt engagemang och är etablerade i hela Malmö. Pusselbiten som saknas är möjligheten för ungdomar i gymnasieåldern som vill satsa på sin idrott att göra det fullt ut.
Utan möjlighet till förbundsseriespel avbryter vi utvecklingen för våra ungdomar redan när de ska börja gymnasiet och de som gått ut basketgymnasiet har ingen möjlighet att fortsätta utvecklas som spelare i Malmö, fortsätter Katarina.

I dagarna nåddes klubben av beskedet att det inte kommer att finnas någon div 2 för damer i Skåne säsongen 21/22. Efter en lång och tung säsong där ungdomar och unga vuxna haft begränsad möjlighet att träna och tävla är beskedet på många sätt förödande. Inte bara för klubbens befintliga damlag utan även för flera årgångar med talangfulla Malbasfostrade spelare som kommer underifrån.

- Utan någon möjlighet att erbjuda vårt damlag vettiga möjligheter till utvecklande tävling riskerar vi att tappa de spelare som var tänkta att utgöra stommen i den seniortrupp som skulle kvala till Basketettan, säger Katarina. I dialog med Svenska Basketbollförbundet har vi getts möjligheter att spela i Basketettan med våra damer redan till hösten och eftersom vi har alla ekonomiska delar på plats kändes det naturligt att hoppa på det tåget, fortsätter hon.

Målet är att erbjuda Malbasfostrade ungdomar och seniorer möjlighet att utvecklas som basketspelare. Klubben strävar efter en stabil närvaro i Basketettan under många år framåt. Initialt kommer de befintliga lagen att behöva förstärkas med några stabila och rutinerade spelare som idag inte finns i klubben. Hela klubben ser fram emot att spela i Basketettan med damlaget säsongen 21/22 och göra sig redo för kval med herrlaget våren 2022!

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson