Hoppa till sidans innehåll
Foto: katar

Magic Johnson- basketlegenden som förändrade synen på HIV

15 JAN 2019 17:00
Med sina 206 cm och sin kreativa spelstil tog han hela USAs basketvärld med storm. Vem var han, basketlegenden Magic Johnson? Och hur gick det till när han värvades av en liten klubb i Borås?
  • Skapad: 15 JAN 2019 17:00

På toppen av sin karriär går basketligan NBA´s sjtärnspelare Magic ut och berättar att han fått HIV. Under en känsloladdad presskonferens berättar han att han nu ska gå i förtidspension och bli en talesperson för säkert sex. Men bara ett år senare är han tillbaka på plan. 

I USA är basket lika med underhållning och matcherna är en show. Det finns en kultur av att spelare är engagerade politiskt för sociala orättvisor, något som de ibland också fått kritik för. 

En av Sveriges största baskettalanger heter Elijah Clarance, Kropp & Själ har pratat med 20-åringen från Nydala som siktar mot NBA.

Missa inte det nästa 60 minuter långa programmt på P1 om Basketen i Samhället. Gäster i programmet: Charles Barton, baskettränare, Malin Wahlberg, journalist Sportbladet, Dan Wiorek, utbildningsledare tränarprogrammet GIH och Malbasforstrade Elijah Clarence.

 

Lyssna på programet här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1210412

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson