Hoppa till sidans innehåll

LUNDASPELEN 2018 - Vad säger lagen om årets turnering!?

16 JAN 2018 14:40
Storleksskillnad!?
Malbas ställde upp med hela 24 lag och var därmed största svenska klubb i årets turnering. Ledarna Jennie & Louise för Flickor 2005 tog hem "defender of lundaspelen" priset. På länken kan du läsa några av lagens rapporter.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2018 14:19


Från idrottshallen där Jennie & Louise tog emot priset

Pojkar 2008

Pojkar födda 08 deltog med ett lag i BU11. Killarna började med en match mot malbas pojkar 07 väst o gjorde en strålande laginsats. Fortsättningen på turneringen gick i samma tecken med bra passningsspel, finfint försvar och god laganda. Alla killar växte i turneringen och spelade bättre och bättre för varje match. Det ledde fram till en vinst i b-finalen mot Äli. Glada killar som fick åka hem med medalj runt halsen. Viktigast av allt var att vi uppfyllde det mål vi alltid har främst - vi hade kul!!!
Mvh

Karin S. Boijertz 

Flickor 2007

F07 deltog i den yngsta kategorin F11. För de flesta i laget var det första gången de spelade Lundaspelen. Vi deltog med ett lag med 13 spelare. I gruppspelet förlorade vi mot två duktiga danska lag. Däremot blev det sköna vinster mot Lobas och EOS, två lag som vi ofta möter i EB-serien och EB-cup. Vi blev alltså trea i vår grupp och gick därmed direkt till B-final där vi fick möta Hörsholm.
Nu blev den en riktigt härlig vinst, där vi spelade vår bästa basket och med mycket tuffare inställning än vi hade Dag 1. Stolta och glada tjejer fick ta emot medaljer.
Vi kan konstatera att spelet för laget under dessa tre turneringsdagar utvecklades enormt. En rolig och lärorik upplevelse och nu längtar vi redan till Göteborgsfestivalen 🏀💪👏!!

Heja Malbas!!

Hälsningar från

Coacherna Johanna Axelsson Mattsson och Annika Sjöberg 

Pojkar 2007 Öst


"MalbasP07öst var med vid lundaspel för första gång. Det blev till  3 vinster, A-slutspel och en 4. Platts för våra duktiga killar, efter att vi förlorade en spännande jämn match om bronz.

Killarna lärte sig mycket och spelade bra. Nu vet vi vad vi skal hem och träna på :-)"

/Coacherna

 

Malbas Flickor 2006

Tjejerna har verkligen gjort bra ifrån sig i Lundaspelen.
Första dagen spelade vi jämnt mot 2 lag som vi normalt sett har mycket svårt mot: Amager & EOS.
Amager blev ju tvåa 2017 i A-slutspelet och förra året förlorade vi med stora siffror. Nu blev det tyvärr knappa förluster i båda matcherna men vi spelade riktigt bra och oavgjort var inte långt borta. Mot EOS ledde vi faktiskt fram till starten av sista perioden.

Andra dagen hade vi svårt mot ungerska laget , men vi lärde oss väldigt mycket som vi använde senare samma dag när vi vann klart mot danska Stevnsgade.
I åttondelsfinalen (B-slutspel) mötte vi Lobas som vi också haft svårt med under hösten, men våra tjejer gjorde en fantastisk match och vi vann säkert.

I kvartsfinalen mötte vi SISU som vi inte mäktade med, SISU vann ju senare hela B-slutspelet.
Kul att se att tjejerna förbättrar sig hela tiden!

Givetvis har vi en hel del saker vi nu ska jobba med under våren för att det ska gå ännu bättre i kommande matcher & cuper.

Fredrik & Jessica & Anders I

Pojkar 2005

För tredje året i rad har Malbas P05 abonnerat på förstaplatsen i B-slutspelet. Grattis killar!

Vanligen ställer P05 upp med två lag i turneringar men denna gång var de så många spelare så det blev hela tre likvärdigt starka lag (Svart, Vit och Orange) som fick ställa upp. Det innebar mer speltid per spelare, andra roller för några och mer utmaning för de flesta.

Det var lag Orange som vann B-slutspelet. Efter ett tufft grundspel (där båda finallagen i A-slutspelet var med) slutade man som knapp trea i gruppen men kunde ladda om när slutspelet satte igång och det gick som sagt sedan hela vägen.

Lag Vit hade otur med sjukdom och fick en kämpig resa i grundspelet. Laget kämpade och växte successivt där mer oerfarna spelare fick ta större ansvar än vad de kanske annars hade gjort. Väl i B-slutspelet vinnar man första omgången (1/8-dels) men i nästa match tar det slut då man möter sina lagkompisar i Orange som visar vara starkare denna gång.

Lag Svart spelar starkt i grundspelet och vinner sin grupp (även Svart drabbades av sjukdom och fick hjälp i ett par matcher av Filip från P06). Inte helt odramatiskt i gruppspelet för i matchen mot grupptvåan där man länge legat före poängmässigt går till förlängning. Det reder dock ut sig och man vinner med 3 poäng. Som vinnare av gruppen gick laget direkt till 1/4 i A-slutspelet. Där får man se sig knappt besegrade av ett av de många tyska lagen.

En tuff men grymt utvecklande turnering för alla spelarna och laget kommer klart starkare därifrån.

//Jonas

Flickor 2004

Vilket gäng!

För tredje året i rad höjer F04 pokalen för vinst i Lundaspelen’s B-slutspel.

Vi fick en tuff start i gruppspel där två av lagen i gruppen senare slutade som finalister i GU14 (Spånga2 tog hem segern).

Tjejerna har spelat mycket bra basket och kämpat oerhört väl alla 4 dagarna.

Tjejerna har haft ett grymt försvarspel och hjälpt varandra i spelet. Anfallsspelet har utvecklats och är riktigt på gång.

Grym pepp från lagets hejarklack, vilket bestod av icke spelande lagmedlemmar, skadade spelare och stöttande föräldrar.

Flickorna har även haft en stor seger på bänken - där tjejerna hela tiden har varit positiva och peppande. Domslut som gått emot oss har inte påverkat spelarna eller laget, focus har legat på uppgiften att spela bra basket och att ha kul. Alla har dela glädjen för allas prestationer.

Som sagt - vilket härligt gäng!!

Pojkar 2004
 

P04 hade i år två jämna lag i Lundaspelen, lag Vit och lag Svart

Lag Vit hamnade i en tuff grupp och mötte årets vinnare, Team Hamburg redan i första matchen. Efter en mindre bra match mot Bronshöj visste vi att det blev B-slutspel. Sen kom spelet igen och vi vann två jämna matcher innan det blev stopp i den sista jämna matchen i B-slutspelet med 2 poäng mot ännu ett tyskt lag. Vi minns särskilt sista gruppspelsmatchen mot Groningen, där vi ligger under med 4 poäng med 30 sekunder kvar och lyckas vända matchen. I slutsekunderna får vi till en +1, där Felix säkert sätter sin straff och vi vinner.

 

Lag Svart fick ett avhopp i sin grupp och med bara 3 lag i gruppen var de klara för A-slutspel redan efter första matchens seger med 48 poäng. I A-slutspelet fick vi som vanligt möta Lobas redan första matchen. Vi brukar ha jämna matcher och de senaste gångerna har vi vunnit, men denna gång var de bättre än oss och det blev en snabb sorti ut ur Lundaspelen. Tråkigt nog blev det bara tre matcher totalt för lag svart denna gång. Höjdpunkten var det fina spelet i början av första matchen, där alla är supertaggade, tar steals, springer på snabba uppspel och poängen fördelas på många spelare.

Vi var förundrade över storleken på några av de tyska lagen, där det kändes som en del spelare lika väl kunnat ha hus, familj och villa snarare än att precis ha blivit tonåringar. Till nästa år har vi kanske växt ikapp lite 😬

/coacherna Anders & Marja 

 

Pojkar 2003

Vi ställde upp med 2 lag i årets Lundaspelen där vi fick lite problem ed avhopp strax innan turneringen och sjukdom. Men med hjälp av pigga 04a killar som vi fick låna in kunde båda lagen genomföra turneringen.

Huvudmål med turneringen var att alla skulle få mycket speltid och det lyckades vi med.

Lag VIT
Visade upp ett bra lagspel offensivt när det gällde passningspelet, men vi hade mycket svårt att komma till vettiga avslut turneringen igenom. Avsaknade av storlek gjorde att vifick inga gratispoäng iheller. Laget kämpade på och åkte ut i första rundan av B-slutspelet. Lärdom? Skills behöver drillas regelbundet för att de ska visa sig i matcher. Att träna regelbundet är viktigt. Det är lätt att fokusera på vad som var dåligt, men passningspelet var riktigt bra ochd et tar vi med oss.

Lag Svart
Inledde Lundaspelen kl: 0800 en startid som borde vara förbjuden :-) Vi startade turneringen segt med ett stort tyskt lag som hade en spelare på 207cm, en på 198cm och 2-3 till runt 190cm. Det är en stabil frukost och vi var inte redo för att äta en stabil frukost. Torskar med 12p mot Frankfurt vilka visar sig tilllslut på vinnarna av turneringen.
Efter första matchen så spelar vi upp match efter match. I A-Kvartsfinalen så möter vi duktiga BMS från danmark och vi inleder näst intil perfekt och har kommando i matchen. I halvtid 16-20 till BMS och vi är med. Dock inte vackert spel, men det är sällan det är det i ett slutspel. Matchen lever tills det är 6minuter kvar då vi slutar spela offense och defense och mot bra lag blir man straffade direkt, hårt och skoninglöst.

Vi var på väg att göra en riktigt bra match, men tyvärr fick matchen en bitter eftersmak.
Inte pga vi förlorade utan hur vi spelade sista 6 minuterna.


Flickor 2002
  

Vita laget

En B-finalseger med mersmak

De åtta tjejerna i Malbas F02 Vit fick en tuff grupp i Lundaspelen och fick ge sig efter täta matcher både mot Sverigeettan Marbo (27-30) och danska tvåan Sisu (15-19). Efter enkel seger mot nederländska Crackerjacks (49-12) väntade B-slutspelet.

Första motståndet blev våra lagkamrater i Malbas, och de vita tjejerna hade avgjort matchen redan i halvtid. Till slut blev det 41-20.

Näst på tur stod en B-semifinal mot Amager, som vi inte hade mött på några år och framför allt aldrig hade vunnit mot. En dryg halvtimme senare stod Malbas som segrare med 23-14.

Därefter väntade B-final mot Lobas på fredagsförmiddagen. Lobas tog visserligen ledningen med 1-0, men därefter höll Malbas i taktpinnen resten av matchen. Med 24 sekunder kvar ledde vi med 27-23 och hade inkast på egen planhalva. I slutsekunderna fick Lobas i en lay up, men någon riktig fara var det inte.

Som helhet gjorde Malbas-tjejerna en mycket bra turnering. Vi spelade jämnt med två nordiska topplag och agerade klokt och rutinerat.

I B-finalen hade vi knappt några bortkastade bollar alls och returtagningen var föredömlig, så utan en del missade lay ups och ovanligt låg procent på treorna hade segern blivit klart större.

Inför RM tar vi med oss att vi kunde hålla en hög nivå, trots att laget saknade 5-7 RM. Försvarsspelet har varit högklassigt och i anfallet har vi haft tålamod och kommit till bra lägen.

Anders Isberg, coach Malbas F02 VIT

Lag Svart
Gruppspelet blev tuffare än väntat, delvis pga sjukdomar. Inför tredje matchen hade vi bara 5 spelare tillgängliga, men Malbas F04 räddade situationen genom att låna ut 3 grymma lirare. Stort tack till Ester, Filippa och Selin!

Lagom till B-slutspelet var alla friska igen och tjejerna bjöd på riktigt fin basket mot Eos. Vinst 30-14 och vidare till kvartsfinal mot vår andra halva, Malbas Vit. Lagen vann var sin halvlek, men det blev Malbas Vit som gick vidare till semifinal.

/LinusPojkar 2002


Årets Lundaspelen hade vi endast 8 spelare som kunde vara med pga resor m.m. Men ok LS är mycket korta matcher så inget problem. Sen till våra glädje kom både Jacob M och Jeppe H med i svenska landslaget som skulle till Estland. PROBLEM, nu var vi bara 6 med 1 nybörjare. Men 2 03 killar fick dubbla när det gick och efter en dålig första match, så steppade laget upp ordentligt. Spelare som normalt inte ta stort ansvar började kliva framåt och ta just ansvar. VÅGA ta avslut och inte bara leta pass, Underbart. 

Laget tog sig till A-Slutspel och men 8delsfinalen spelades samtiidgt som 03ernas slutspelsmatch så jag som coach fick välja och valde 03erna denna gången och Stefan J steppade in som coach. (Tack)
Laget kunde därmed inte mantla mer än 6 spelare och det blev för tufft, men som de stred för äran. Föll efter dubbla förlängningar. En insats som gör en gammal coach stolt.

Vi vann inte turneringen, men vi växte som lag och individer vilket var viktigare än något annat!
Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson