Hoppa till sidans innehåll

Lundaspelen 2017 - Hur gick det?

10 JAN 2017 17:59
Många glada miner från årets Lundaspelen, så nu är det bara lite mindre än 1 år till nästa gång. Klicka på läs mer, så kan ni läsa vad en del lag tyckte om deras deltagande.
  • Skapad: 10 JAN 2017 17:59

Vi ställde upp med inte mindre än 20 lag totalt i årets lundaspelen. 13 lag från mini Malbas och 7 lag från Malbas. En del lag har skickat in lite text och bilder till er njutning :-)

Många härliga matcher spelades under den 2-5 Januari i Lund och mycket lärdom har spelarna att ta med sig från turneringen. Flera lag lyckades ta sig sig B-Finaler där bla F05 och P05 tog hem sina finaler. Men vi hade också 3 lag i A-final med P05 ena lag som stog sig hela vägen till finalen, precis som P01`s ena lag tog sig till A-finalen. Sistnämda fick spela inför en fullsatt idrottshallen men fick se sig besegrade av Eintracht Franfurt. Boys U20 i samarbete med Lobas slutade i guld efter en jämn final mot Eos.

Så mycket av att spela turneringar handlar om alla lärdomar man kan ta till sig, det handlar inte bara om vinster och pokaler. Men visst är det kul när en och annan pokal tags hem till klubblokalen :-)

Här kan ni se alla resultat: http://lspbasket.cups.nu/2017,sv/result/categories


P07

Ett taggat gäng från pojkar 07/08 startade lundaspelen mot lobas. Laget spelade bra och hade roligt tillsammans. Genom resten av turneringen behöll laget sin kämpaglöd och spelglädje. Laget spelade sig mer och mer samman vilket resulterade i bättre och bättre spel. I b-slutspelets semifinal tog det dessvärre slut mot malbas pojkar 06. Men vi har lärt oss massor! Så med flaggan i topp och glatt humör gick laget och coacherna ur turneringen. 

F03 svart – Segrare i B-finalen!

F03 svart genomförde en mycket bra turnering i Lundaspelen. I gruppspelet blev det vinst mot Värpinge och Amager 2 och förlust mot Stevnsgade och CD Presentacion Granada efter en jämn och intensiv match.

I B-slutspelet spelade vi fokuserat och ett mycket bra lagspel vilket ledde till finalspel. I finalen mötte vi BK Marbo. Det blev en intensiv och spännande match och lagen följdes åt hela matchen men när slutsignalen gick stod vi som segrare! Fokus, vilja och stor laginsats där alla hela tiden jobbar för varandra, ger oss vinsten. Vi coacher är mycket stolta över er tjejer!

F03 Tygelsjö

Gruppspelet var tufft. I vår grupp hade vi MBK Stara Tura (Slovenien), Aabyhoj IF (Danmark), BK Marbo, och Eos (grön).

Resultat gruppspelet:

vs MBK Stara Tura      14 - 40
vs IK Eos Lund grön    14 - 38
vs BK Marbo                7 - 26
vs Aabyhoj IF               9 - 35

Trots att vi förlorade alla gruppspelsmatcherna gjorde vi riktigt starka insatser. Matchsiffrorna visade inte alltid matchens rätta karaktär! Stundtals hade vi riktigt fint spel, men motståndarna låg tajt på, stressade oss till turnovers och enkla misstag. Trots detta är vi RIKTIGT stolta över att vi framförallt spelade som ett lag och oavsett vad siffrorna visade så höll huvudena högt och kämpade tills sista sekunden! Denna inställning skulle visa sig ge belöning när B-slutspelet började.

B-slutspel

Med samling kl 07.15 på onsdagens morgon, och matchstart kl 08 skulle vi spela åttondelsfinal i B-slutspelet mot Äli. Ett Äli vi spelat emot två gånger under hösten och förlorat mot. Men med inställningen "allt att vinna - inget att förlora" och bestämda över att denna (grymt tidiga) morgonen inte skulle vara ngt vi skulle använda som en ursäkt myntade vi begreppet "make it count"! :-) Det blev tufft från början till slut, men vi spelade riktigt bra basket, 10-10 i halvlek. Efter halvtidsvilan drog vi ifrån aningen men Äli gjorde allt för att komma ifatt. Med endast 7 sekunder kvar fick vi faul och Äli fick möjlighet att utjämna matchen om de satt båda straffkasten.... De satte första.... Och andra! Men det blev bortdömt för övertramp (pust, vilken tur!)  Sen kunde vi hålla i bollen de sista sekunderna och därmed vinna med 1p! Lyckan var fullständig och vårt första avancemang vidare i Lundaspelen någonsin ett faktum! Alla tjejerna presterade utomordentligt bra och det var en riktig härlig laginsats! :-)

Dags för kvartsfinal mot Eos f04. Dessa är riktigt duktiga och vi har också mött dem under hösten och förlorat ganska rejält... Men vi var uppåt, peppade och fulla av hopp! Vi hade ju just fått bekräftat att "ingenting är omöjligt" :-) 

Dem började matchen starkt och tog lite kommandot, men vi lyckades hänga kvar och det stärkte oss. Vi gick till halvtidsvila med endast 3p underläge. Andra halvlek är nog den bästa jag sett oss spela någonsin; vi plockar bort deras bästa spelare, vi tittar upp och får fram bollen i snabba uppspel, vi har stundtals tålamod och passar runt bollen till den fria spelaren som vi attackerar korgen starkt och får både poäng och straffkast, som vi sätter... och vi drar ifrån lite... dem försöker jaga ifatt men vi har nu lite erfarenhet av att spela i tajta slutskeden och lyckas hålla i bollen och låta tiden gå. Vi vinner med 2p!!! :-) Oj, oj, oj vad glada tjejerna var! Av glädjescenerna att döma så kund man tro att vi just hade vunnit hela Lundaspelen ;-)  Dem är såååå väl värda detta !!! :-D

I semifinalen ställdes vi emot våra klubbkamrater i det andra Malbas F03-laget. Vi möttes senast i en träningsmatch tidigt i höstas och förlorade då stort! Vi känner varandra ganska väl och vi har stor respekt för dem, men den goa känslan av att "allt är möjligt" höll sig kvar och vi var bestämda i att "vi skulle allt överraska dem". 

Matchen började bra med att vi tog ledningen och förde matchen lite till att börja med (kändes det som iallafall ;-) Vi tvingar dem till en time-out. En kort stund efter att spelet kommit igång igen, stoppas det igen då sekretariatet upptäckt att dem förväxlat oss och satt poängen på fel lag... (vi hette Malbas Vit, men hade svarta tröjor, och tvärtom...) detta reddes ut, men resulterade i att vi tappade momentum och det andra Malbas-laget fick ytterligare tid på sig att "re-group"... vi gjorde inte så många mer poäng efter detta och halvtidsresultatet var 7-16, och slutresultatet blev 10-36. Tjejerna var självklart besvikna över matchen och hur den hade utvecklat sig, men samtidigt, innerst inne, väldigt nöjda... med hela dagen. 

Sammanfattningsvis är vi, coacher, oerhört stolta över tjejernas prestationer under HELA Lundaspelen. Hela turneringen av genomsyrats av en positiv attityd, glädje och gemenskap. Tjejerna har aldrig gett upp, och hela tiden peppat, hejat, stöttat och hjälpt varandra! Dem har haft roligt på och utanför planen, i med och motgång! Devisen "man behöver inte vinna, för att vara vinnare" har ALDRIG varit mer sann! :-)

B-slutspel:

1/8 final vs Äli Basket            17 - 16

1/4 final vs IK Eos vit (-04)    28 - 26

semifinal vs Malbas (svart)   10 - 36
Stolta coacher,

// Anette  och Kirstine​

 P05

Placeringsmässigt finns det inte mycket att anmärka på. Båda lagen tar sig till final i de bägge slutspelen. (I fjor vann ena laget B-slutspelet och andra laget slogs ut i A-slutspelets semifinal). Vi ställde som vanligt upp med två jämnbra lag. Det som egentligen avgör vilket lag som tar sig till A eller B är i vilken grupp man slumpats in i. Helt klart är vissa grupper tuffare än andra. Båda lagen hade kapaciteten att ta sig till A-slutspel så det lär bli målet nästa år. 

Malbas Vit fick en tuff start mot Nederländska UBALL. UBALL var inget omöjligt motstånd men spelade intensivt helplansförsvar som Vit inte var riktigt beredda på. En kännbar förlust men killarna lät sig inte nedslås utan kom igen som ett lag där varje spelare lyfte sin egen individuella prestation. Resterande två gruppspelsmatcher gick därefter med vinst. I A-slutspelet mötte laget först Lobas och därefter två danska lag (Amager och Gladsaxe) och slutligen tyska SG Weiterstadt i finalen. I finalen lyckades spelarna inte uppehålla samma intensitet som tidigare där motståndarna var mer heta. Kanske inte så konstigt med 3 tuffa matcher i kroppen på en och samma dag.

Malbas Svart hade det totalt sett lite svårare i sin grupp. Förutom att de i gruppspelet fick möta laget som senare vinner turneringen (SG Weiterstadt) mot Malbas Vit i finalen så åker de på en snöplig uddamålsförlust mot Hörsholm. Två vinster blir det dock och som trea i gruppen går man till B-slutspel. De två första omgångarna i slutspelet vinner laget ganska komfortabelt. Sin (o)vana trogen, i finalen, håller laget alla på spänn in i det sista men tar hem segern. Segermarginalen? 25-24!

//Jonas

P01 - HU16

Vi kör den på engelska :-)
16 of 24 players wanted to play LUNDASPELEN Bu16, so I made two teams. Both did very well with one team lost the B-semifinal where we lost to Högsbo and the other team went to A-FINAL where we had great support in the stands, but we couldnt deliever on the court...this time! So the winners was Eintracht Frankfurt. For me and both teams great memories from this years Lundaspelen! Thanks to my players for a great start to 2017!Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson