Hoppa till sidans innehåll

Inomhusträning för födda 2005 eller senare

26 JAN 2021 15:30
Från och med onsdag 27 januari börjar våra lag med spelare födda 2005 eller senare successivt att återgå till inomhusträning. Smittspridningen är fortsatt hög och vi behöver, tillsammans, hjälpas åt att bedriva en smittsäker verksamhet!
  • Uppdaterad: 26 JAN 2021 15:30

HUR MÅNGA FÅR MAN VARA PÅ EN TRÄNING?
Malmö stad har utifrån pandemilagstiftningen beslutat hur många personer som vår vistas i de olika idrottsanläggningarna.
Föreningslivet har fått ett tydligt ansvar att bedriva en smittsäker verksamhet och att följa de riktlinjer som finns.
I många fall möjliggör pandemilagstiftningen att väldigt många personer får visas i en hall samtidigt och vi bedömer inte att vi kan genomföra smittsäkra träningar med så många spelare och ledare på en träning.
Eftersom vi har ålagts ett stort ansvar att genomföra våra basketträningar på ett smittsäkert sätt kommer vi, i många fall, ha färre deltagare på våra träningar än vad pandemilagstiftningen möjliggör.
Vi har utifrån respektive anläggning beslutat hur många personer (spelare och ledare) som får lov att delta i våra basketträningar och vi ber er alla att respektera våra beslut.

SMITTSÄKER TRÄNING
De flesta av våra tränare är vuxna och löper större risk att bli allvarligt sjuka än vad barnen gör.
Vi är rädda om både våra tränare och våra medlemmar och vill betona att tränare som inte känner sig trygga med inomhusträning har rätt att fortsätta bedriva träning utomhus. Vi vill också understryka att vi fortfarande tycker att utomhusträning är ett bra alternativ.
Våra tränare har rätt att besluta om ett lägre deltagarantal på träningarna än vad Malbas rekommenderar.
Vad som gäller för just dig och ditt lag kommer du att få information om från din tränare. Om du inte redan har fått information så är det troligtvis på gång och vi ber om ditt tålamod. Vi är en stor förening med drygt 1100 medlemmar och det tar lite tid att ställa om verksamheten på ett bra och smittsäkert sätt.

Vi behöver minska närkontakt och i flera lag kommer vi att behöva dela upp laget i mindre träningsgrupper. Alla våra ledare har fått instruktioner kring vad man behöver tänka på när man planerar en smittsäker inomhusträning och de arbetar för fullt med att ta fram träningsupplägg för sina grupper. Vi kommer inte att gå in på alla detaljer här men däremot kommer vi längre ned att lista vad du som spelare och närstående behöver tänka på för att hjälpa till att bromsa smittspridningen!

KOMMER ALLA FÖDDA 2005 ELLER SENARE ATT FÅ TRÄNA INOMHUS?
Ambitionen är att alla i ett lag ska få samma möjlighet att träna men det kan innebära att man under en period får färre träningstillfällen än vanligt eller att det kanske läggs till ett träningstillfälle på en tid och i en hall där man vanligtvis inte tränar. Vi försöker vara rättvisa men, vi behöver alla hjälpas åt att komma ihåg att, just nu är det en förmån att vi får lov att träna inomhus även om det innebär att allt inte är precis som vanligt.

HUR KAN JAG SOM FÖRÄLDER HJÄLPA TILL?
För att kunna arbeta med mindre grupper och undvika närkontakt kan våra ledare behöva en hjälpande hand och om du som förälder kan tänka dig att hjälpa ditt barns tränare är det otroligt uppskattat, tveka inte att prata med tränaren! Man behöver oftast inte ha någon basketkunskap för att hjälpa till.


VAD FÖRVÄNTAS AV VÅRA MEDLEMMAR OCH DERAS NÄRSTÅENDE?

• Alla har ett personligt ansvar för att skydda sig själv och andra samt att hålla sig uppdaterad kring särskilda rekommendationer från FHM och den regionala smittskyddsläkaren.

• Endast tränare och spelare närvarar på träningar, ingen annan får vara i lokalen. Barn lämnas och hämtas utanför hallen.

• Vi behöver undvika trängsel och onödiga möten. Låt laget som tränar före ditt eget lag lämna lokalen innan du går in.

• Malbas tränare ansvarar för att riktlinjer följs och våra medlemmar och deras närstående förväntas följa tränarnas riktlinjer. Bryter vi mot pandemilagen och gällande restriktioner kan vi drabbas av böter och bli avstängda från inomhusträning framöver.

• Stanna hemma vid symptom på covid-19 eller om någon i familjen är konstaterat smittad.

• Tvätta händerna före träning och under träningen.

• Undvik närkontakt – håll avstånd och undvik köbildning.

• Dela inte utrustning eller vattenflaskor med varandra.

• Om möjligt undvik kollektivtrafik till/från träning.

• Alla omklädningsrum är stängda, byt om & duscha hemma.


Spelare födda 2004 eller tidigare får dessvärre inte träna inomhus men det är nu tillåtet att träna utomhus i grupper om max 8 personer. Ingen tävlingsverksamhet får bedrivas, oavsett ålder.

Vi följer noga utvecklingen och de nu gällande riktlinjerna kan komma att förändras med kort varsel. Vi försöker alltid att ge er alla så snabb information vi bara kan men det kommer ofta information från flera olika håll och vi behöver noga sätta oss in i vad som gäller för vår verksamhet innan vi fattar beslut.

Låt oss hjälpas åt att minska smittspridningen och vara rädda om varandra!

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson