Hoppa till sidans innehåll

Inför säsongsstart 20/21 - för nya och befintliga medlemmar!

09 AUG 2020 16:12
Säsongen 20/21 närmar sig med stormsteg och vi vet att frågorna är många. Ni som redan är aktiva i klubben väntar på era träningstider och alla ni som är sugna på att börja spela hos oss väntar på besked kring vilka grupper vi har att erbjuda.
 • Uppdaterad: 09 AUG 2020 16:12

Intresset kring att börja spela basket hos oss är otroligt stort och det är jättekul! Att möta den stora efterfrågan ställer höga krav på oss som förening och vi gör allt vi kan för att så många som möjligt ska ha möjlighet att spela basket i Malbas. För att kunna ta emot nya spelare behöver vi, i flera ålderskategorier, hitta fler tränare. Är du intresserad av att hjälpa till i något lag är du hjärtligt välkommen att höra av dig till vårt kansli.

På Malbas kansli arbetar vi just nu med att göra klart träningstider och scheman för både befintliga och nya grupper. Det är ett jättepussel som ska läggas och vi försöker hela tiden hitta smarta lösningar så att vi optimerar de halltider vi blivit tilldelade. Eftersom vi är helt beroende av alla våra fantastiska tränare behöver vi ha en tät dialog med dem för att lägga träningsscheman som passar våra ledares förutsättningar.  I vissa fall letar vi fortfarande efter tränare för att antingen kunna starta nya grupper eller för att ha tillräckligt med tränare i befintliga grupper.

Utöver det byter vi administrationssystem. Vi går från Idrottonline till Sportadmin och det innebär helt nya administrativa rutiner. Att byta administrationssystem är alltid ett äventyr och det finns en risk att det blir lite rörigt här i början av säsongen innan alla rutiner satt sig men i det långa loppet är vi helt övertygade om att bytet av system kommer att underlätta för våra medlemmar, våra ledare och för kansliet.
Bytet av system innebär att vi vill att våra befintliga medlemmar ska vänta med att betala sin avgift tills ni får instruktioner från klubben. Detsamma gäller stödmedlemmar. Vi vill alltså inte att ni betalar in avgiften till vårt Bankgiro som ni gjort tidigare utan inväntar instruktioner från klubben.  När det gäller nya medlemmar kommer vi att ha helt nya rutiner för att anmäla sig och vi behöver ha allt det praktiska på plats innan vi skickar ut information om höstens träningstider och börjar ta emot nya spelare.

Om du/ditt barn redan är aktiv i någon av våra grupper kommer i första hand barnens tränare att höra av sig till er och i vissa fall är det kansliet som hör av sig med information angående säsongen 20/21. Vi släpper träningstider löpande och bara för att ett lag fått information om sina tider betyder det inte att de grupperna som inte fått sina tider är bortglömda. Om ni inte fått tiderna beror det helt enkelt på att de inte är klara än!
Om du vet med dig att vi av någon anledning inte har era kontaktuppgifter och ni inte är med i lagets facebookgrupp är du såklart välkommen att höra av dig men annars ber vi dig ha tålamod och invänta att vi hör av oss! Om du inte är medlem i ditt barns lags facebookgrupp rekommenderar vi dig att bli det så att du inte missar viktig information.

Om du eller ditt barn är sugen på att börja spela men inte redan är aktiv i Malbas ber vi dig att fylla i vårt "Börja spela" formulär som du hittar här >>. Så snart vi har träningstider och vårt nya administrationssystem på plats hör vi av oss till dig. Vårt nya administrationssystem kommer att kräva att man registrerar sig som prova-på medlem i Sportadmin (att ni har fyllt i "Börja spela" formuläret är inte samma sak som att ni anmält er som prova-på medlem utan är bara ett sätt för oss att på ett strukturerat sätt hantera intresseförfrågningar) innan man går till sin första träning.Vår förhoppning är att vi ska kunna höra av oss till alla som skickat in en förfrågan kring att börja spela basket hos oss i andra halvan av augusti.

Såklart vill alla gärna veta vad de olika grupperna kommer att kosta och det meddelar vi samtidigt som vi har övriga detaljer kring respektive grupp klara. Man kommer även i fortsättningen att få prova några gånger innan man bestämmer sig för om man vill bli medlem men våra nya administrativa rutiner kommer troligtvis att betyda uppdaterade rutiner kring hur vår "prova-på" verksamhet kommer att vara upplagd. Precis som tidigare kommer vi att ha syskonrabatt, hur det kommer att fungera rent praktiskt i Sportadmin vet vi inte än men det kommer att vara klart när det är dags att betala avgiften. Vi ber att få återkomma med mer information inom kort!

I samband med säsongsstart brukar många vilja köpa Malbaskläder (det är inte något krav och man får låna matchställ av oss). Du hittar Malbas webbshop här >>. För att kunna handla behöver du skapa ett konto. På Malbas kansli finns en provkollektion så att man kan prova kläder innan man beställer och man även köpa t ex t-shirts och ryggsäckar direkt på kansliet. Vi kommer att ha extra kvällsöppet på kansliet den 25 augusti och 28 september mellan kl 16.00-20.00 om man vill komma för att prova kläder eller handla.
Vi har också en köp & säljgrupp på facebook där du kan sälja och köpa begagnade Malbaskläder. Du hittar gruppen här >>.


Vi behöver fortfarande förhålla oss till Covid-19 i Malbas och MiniMalbas och i skrivande stund gäller följande:

 • Stanna hemma om du har Covid-19 eller symptom
 • Stanna hemma om någon i familjen har konstaterad Covid-19 eller symptom
 • Du eller den i din familj som har symptom ska vara symtomfri i 48 h innan du kommer på träning
 • Deltagare som uppvisar symptom skickas hem
 • Kom ombytt till träning
 • Efter träning – duscha och byt om hemma
 • Använd egen vattenflaska, dela inte med dina kompisar
 • Tvätta händer innan träningen börjar, mellan delmoment och efter träning
 • Nys och hosta i armvecket
 • Undvik kramar,  att ta i hand och annan form av fysisk kontakt
 • Föräldrar och syskon kan tyvärr inte närvara vid våra aktiviteter
 • Endast det laget som tränar vistas i lokalen, övriga väntar utanför på sin tur
 • Max 50 personer vid varje aktivitet
 • Undvik trängsel (ingen kiosk, ingen publik osv)
 • Vi erbjuder inomhusträning men vi ser gärna att man förlägger träningstillfällen utomhus så länge vädret och aktiviteten tillåter
 • Vi återkommer med information gällande matcher osv
 • Vi följer noga utvecklingen och klubbens riktlinjer kan komma att ändras med kort varsel!
Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson