Hoppa till sidans innehåll

Hur påverkar de lokala restriktionerna i Skåne vår verksamhet?

28 OKT 2020 13:57
Vi befinner oss mitt i en pandemi och vi ser en oroväckande ökning av smittan i samhället. Med anledning av detta har Folkhälsomyndigheterna kommit med lokala restriktioner för Skåne.
 • Uppdaterad: 28 OKT 2020 13:57

Restriktionerna gäller i nuläget till och med den 17 november 2020. Vi vill vara tydliga och raka i vår kommunikation och förmedla vad vi i nuläget känner till. Informationen och åtgärderna kan komma att förändras under resans gång. Restriktionerna gäller alla och vi ber om er förståelse för att vi inte har svaret på alla era frågor.


Kopplat till de nya restriktionerna och direktiv från myndigheter och Skånes basketbollförbund gäller från och med idag (28 oktober 2020) följande för Malbas och MiniMalbas. Noter att de råd som finns sedan tidigare kring hur man förhindrar smittspridning fortfarande gäller och om man behöver uppdatera sig kring dessa hittar man dem på www.folkhalsomyndigheten.se.

 

LAGTRÄNING FÖR FÖDDA 2004 ELLER TIDIGARE
All lagträning för födda 2004 eller tidigare ställs in med omedelbar verkan och gäller i nuläget till och med 17 november.  
Detta gäller herrlag, damlag, herr utveckling och samtliga motionsgrupper. Vi för separat dialog med herrlag, damlag och herr utveckling kring hur alternativ träning eventuellt ska kunna ske. Vi har även fattat beslutet att stänga träningen för Basketspecial under den här perioden.

LAGTRÄNING FÖR FÖDDA 2005 ELLER SENARE
Barn och unga som är födda 2005 eller senare tränar som vanligt men med följande restriktioner (de råd som finns sedan tidigare gäller fortfarande);

 1. Man stannar hemma vid minsta sjukdomssymtom!

 2. Får man in smitta i lagen hanteras det efter de riktlinjer vi fått av RF SISU Skåne, läs här >>

 3. Har man familjemedlemmar som är konstaterat smittade med COVID-19 gäller beslutade förhållningsregler för hushållskontakter (vår önskan är att man väntar i 14 dagar från det att hushållskontakten testat positivt innan man går på lagträning), läs här >>

 4. Om man själv är konstaterat smittad med Covid-19 gäller följande, läs här >>

 5. Man tvättar händer noga före och efter träning, hosta och nys i armvecket, dela inte vattenflaskor, undvik high fives osv.

 6. Samtliga omklädningsrum är stängda och man byter om hemma (både före och efter träning).

 7. Vi undviker all form av närkontakt samt anpassar träningen därefter med allt vad det innebär.

 8. Om tränaren bedömer att det är möjlig kan del av träningen genomföras utomhus.

 9. Man tränar endast med det lag man tillhör och deltar inte i andra lags träning. Man kommer till sin träningstid och går hem direkt efter.

 10. I den mån det är möjligt ska utövare och ledare undvika kollektivtrafik till/från träning.

 11. Ett kritiskt moment är när ett lag ska påbörja sin träning i en hall och ett annat lag ska avsluta sin träning. För att undvika alla onödiga kontakter och trängsel ska alla barn hämtas/utanför hallarna.

 12. INGA åskådare (föräldrar, syskon eller andra) är välkomna att närvara på träningen – inga undantag görs.

INSTÄLLD TÄVLING I DISTRIKTET
Skånes Basketbollförbund beslutade under tisdagskvällen att ställa in all tävling på distriktsnivå. Det innebär att inga matcher/tävling av något slag, inklusive träningsmatcher och EB cuper, genomförs fram till och med 17 november. Vad som händer därefter vet vi inte i nuläget.

TÄVLING PÅ FÖRBUNDSNIVÅ
Under onsdagen (28/10) har Svenska Basketbollförbundet fattat en rad beslut gällande tävlingsverksamhet på förbundsnivå samt tydlig kommunicerat att inga lag från Skåne deltar i cuper eller tävling utanför distriktets gränser. Om detta kan du läsa mer här >>


HÖSTLOVSAKTIVITETER
Vi har varit i dialog med Malmö stad som i skrivandets stund inte har planer på att ställa in ”Kul i Malmö” aktiviteterna. Eftersom vi är en del av ”Kul i Malmö” har vi har vi resonerat kring hur vi ska förhålla oss till detta. Baserat på de rekommendationer som finns har vi beslutat att från och med torsdag, 29 oktober, stänga ned Open Gym i Hästhagens Sporthall för samtliga åldrar. Vi kan helt enkelt inte garantera att närkontakt undviks och att aktiviteten genomförs på ett tryggt sätt. Våra övriga aktiviteter i ”Kul i Malmö”  riktar sig enbart till åldern 6-11 år och från och med torsdag riktar vi oss främst till barn som bor i närområdet där aktiviteterna genomförs.

 

PLANERADE CUPER OCH TURNERINGAR
En del lag har anmält sig till turneringar som t ex Telge Open. Vi går inte närmare in på detta i vår allmänna information till samtliga medlemmar utan diskuterar hantering av detta tillsammans med arrangör och berörda lag.

MALBAS KANSLI STÄNGER FÖR BESÖK
Vi stänger Malbas kansli för besök, detta gäller till att börja med till och med 17 november och prioriterar digitala möten framför fysiska.


MALBAS CHALLENGE LEAGUE
Under den här periodern kommer vi inte att kunna genomföra Malbas Challenge League under ordinarie former. I dagsläget har vi inte beslutat om vi ställer in eller tar fram ett nytt upplägg som fungerar bättre under rådande situation. Vi ber att få återkomma i frågan. Du kan läsa mer om Malbas Challenge League här >>

ANTAGNING MALMÖ IDROTTSGRUNDSKOLA
De som anmält sig till Idrottsskolans intagsträning får separat information under dagen.

 

Det känns otroligt tungt att tvingas vidta dessa åtgärder. Inom idrotten är vi vana vid att arbeta till tillsammans och vikten av samarbete har kanske aldrig varit viktigare.
Tillsammans ska vi ta oss igenom detta och vara rädda om varandra!

Vi hoppas att alla hitta egna sätt att hålla igång under den här perioden och vi ska göra allt vi kan för att stötta och peppa varandra!

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson