Hoppa till sidans innehåll

Högsbo vann enkelt

12 FEB 2017 23:44
Som väntat kunde vi inte hota ligasatsande Högsbo i Gothia Arena. Det var en sargad trupp som tog sig till Göteborg, sjukdomar och skador har satt rejäla käppar i hjulet för oss den senaste veckan.
  • Skapad: 12 FEB 2017 23:44

Som väntat kunde vi inte hota ligasatsande Högsbo i Gothia Arena. Det var en sargad trupp som tog sig till Göteborg, sjukdomar och skador har satt rejäla käppar i hjulet för oss den senaste veckan.

Tjejerna startar dock inspirerat och kan, trots dålig utdelning framåt, matcha Högsbo i den första perioden som slutar 15-12 i hemmalagets favör. Högsbo har i ärlighetens namn inte heller någon vass förstaperiod offensivt men det är som sagt fortfarande match inför period två.

I den andra perioden steppar Högsbo upp och sätter tuffare press på oss. En press som vi inte riktigt kan hantera och som leder till lite för många turnovers. Högsbo kan öka på sin ledning och får igång sin skytt Elin Söderström. Evelina uppvaktas, i vanlig ordning, hårt och får ingen rytm offensivt. Vi mäktar bara med åtta poäng framåt och underläget är 14 i halvtid.

I den tredje perioden går Högsbos maskineri igång och vi har svårt att hänga med. Deras import, Fantasia Hilliard öppnar perioden med en trea och efter två snabba buckets av Hanna Johansson står det plötsligt 41-20. Vi försöker stå emot men orken tryter och Högsbo tar vara på varenda misstag vi gör och får springa i enkla poäng. Vi tappar bort Elin Söderström som tackar genom att stänka i tre treor i perioden som Högsbo vinner med smått osannolika 32-10.

Matchen är naturligtvis avgjord efter tre perioder även om den sista perioden blir jämn poängmässigt. Trots att siffrorna rinner i väg tycker jag inte att vi ger upp. Tjejerna försöker men motståndet är helt enkelt något nummer större. En eloge till Högsbo som spelar tufft och effektivt, vi önskar dem lycka till i jakten på en av kvalplatserna.

Ny match redan i morgon, söndag, då Central gästar Heleneholm. Förhoppningsvis klarar vi av att ladda om och sälja oss lite dyrare än i första mötet för några veckor sedan. Högsbo-Malbas 81-44 (15-12, 19-8, 32-10, 15-14) Poäng: Julia 12 (och 14 r), Evelina 11, Fredde 10, Mimmi 6, Tove 3, Thea 2

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson