Hoppa till sidans innehåll

Hemmasviten bruten för damlaget

12 NOV 2017 20:56
November 2017 påminner illavarslande mycket om november 2016. Återigen befinner vi oss i en kollektiv svacka där vi får se oss besegrade av Södertäljes utvecklingslag. KLICKA på LÄS MER!
  • Uppdaterad: 12 NOV 2017 20:58

Hemmasviten bruten för damlaget

November 2017 påminner illavarslande mycket om november 2016. Återigen befinner vi oss i en kollektiv svacka där vi får se oss besegrade av Södertäljes utvecklingslag. Förra året var det Ebba Ahlqvist som ledde sitt lag till vinst med 33 poäng framåt. I dag är det Sabina Radonja som steppar upp och gör 18 poäng på 20 minuter genom att sänka hela 6 av 8 treor. Vi tar ledningen med 5-0 men glädjen blir kortvarig. SBBK avslutar perioden med att göra 17-2 och äger majoriteten av den första halvleken.

I den andra perioden leder gästerna som mest med 15 poäng och vi spelar krampaktigt åt båda håll. Vi avslutar perioden på ett bättre sätt men tar ändå med oss ett underläge på 10 poäng till omklädningsrummet.

I den tredje perioden sprattlar vi till och spelar helt plötsligt med större självförtroende. Vi jobbar oss hela vägen tillbaka och kvitterar till 46- 46 efter att ha gjort 10-0.

Inför den avslutande perioden skiljer det bara en poäng och vi hade vissa förhoppningar om att kunna vända på matchen. Tyvärr avslutar vi matchen lika illa som vi inledde den och mäktar bara med 6 poäng på de avslutande 10 minuterna. Den första halvan av den sista perioden är helt jämn men när, tidigare nämnda, Sabina Radonja skickar i sin sjätte trea och ger gästerna en fempoängsledning kan vi inte svara. Tyvärr präglas vår avslutning av nerver och en del tveksamma beslut både framåt och bakåt.

De sista minuterna tvingas vi chansa lite och är egentligen aldrig riktigt nära. Södertälje vinner matchen helt rättvist och deras 13 satta treor imponerar. Patricia Elias gör en riktigt bra match och är snubblande nära en trippel-dubbel med 10 poäng, 10 returer och 8 assists. Moa Hammarström imponerar också med 17 poäng (4/6 treor) och 10 returer. Det märks att de här båda tjejerna spelar kvalitetsminuter i damligan med Telge. Vi kommer å andra sidan inte i närheten av vår egentliga kapacitet i tre av fyra perioder.

Vi halverar antalet bortkastade bollar jämfört med matchen mot Högsbo men vårt defense är lite för tamt idag och vi tvingar bara fram 10 turnovers. Positivt är att vi kan hämta igen ett 15-poängsunderläge. Tyvärr mäktade vi inte med att slutföra jobbet idag och det börjar bli en lite ful ovana att starta matcherna svagt. Under andra omständigheter hade vi definitivt lyft fram Evelinas nio assists och 11 returer. Hennes 11 poäng framåt är dock en bit ifrån vad vi normalt är bortskämda med. Vi hade såklart också applåderat Jonnas 15 returer. Tyvärr når hon inte upp till sin normala effektivitet offensivt idag. Veda gör ett riktigt bra inhopp i den andra perioden och ger oss en rejäl och välbehövlig injektion. Med facit i hand är hennes minuter på tok för få. Detsamma gäller Linda som också är bra idag.

Kollektivt, och detta inkluderar självklart även coachstaben, lämnar dagens insats självklart mycket att önska men nu gäller det att ladda om och tillsammans hitta tillbaka till den nivå som vi vet att vi kan prestera på. Det jobbet börjar redan i morgon. Vår målsättning är fortfarande att vara bland de fyra första och trots dagens förlust är detta mål både inom räckhåll och fortfarande helt i våra egna händer.

Malbas-SBBK Utveckling 54-66 (7-17, 17-17, 24-15, 6-17) Poäng: Evelina 11, Emma 10, Jonna 9, Katarina 9, Tova 6, Linda 5, Veda 2, Sofia 2

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson