Hoppa till sidans innehåll

Hemmapremiär i SuperEttan Dam

19 JAN 2018 03:45
Gästande Central kvalificerade sig för Superettan genom att lägga beslag på fjärdeplatsen i norra basketettan och hade, precis som vi, sju vinster och fyra förluster. Till skillnad från oss.....KLICKA på LÄS MER resten av Coach Vannestrands text.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2018 13:14

Hemmapremiär i Superettan!

Gästande Central kvalificerade sig för Superettan genom att lägga beslag på fjärdeplatsen i norra basketettan och hade, precis som vi, sju vinster och fyra förluster. Till skillnad från oss fick man med sig två poäng eftersom en av segrarna kom mot Superettankollegan BG Luleå.

Central förlorade en jämn match mot Östersund i premiäromgången och är således också på jakt efter sin första seger. Förra säsongen fick vi se oss besegrade i båda mötena med Central. På bortaplan var det inget snack, vi fick oss en rejäl basketlektion och fick åka hem till Malmö med en 38-poängförlust. Returmötet i Malmö blev desto jämnare men Central drog det längsta strået i en snöplig enpoängsförlust.

Årets upplaga av Central skiljer sig en del från fjorårets. Kvar finns dock rutinerade Josefine von Uthmann som brukar ha ett finger med i det mesta som händer på plan.

Efter den inledande förlusten mot BG Luleå på bortaplan har vi haft en riktigt bra träningsvecka och förhoppningsvis skakat av oss den rost vi samlade på oss under juluppehållet. Vi behöver  definitivt spela med lite mer skärpa offensivt på söndag. Defensivt måste vi höja oss, både individuellt och tillsammans, för att kunna hota lagen på den här nivån.

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson