Hoppa till sidans innehåll

Förlängda lokala restriktioner, vad gäller?

18 NOV 2020 08:20
Med anledning av den ökade smittspridningen i samhället vidtas nu en rad åtgärder som i sin tur genererar många frågor kring träning. Vi ska försöka dela med oss av vad vi i skrivande stund känner till.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 08:20

I slutet av oktober fattades det beslut om lokala restriktioner i Skåne som bland annat innebar att:

1. All träning för ungdomar och vuxna födda 2004 eller tidigare ställdes in till och med 17 november.
2. All tävling på regional nivå ställes in och alla Skånska lag avråddes från att resa utanför Skåne för tävling.

De råd som fanns sedan tidigare som t ex. stanna hemma vid sjukdomssymptom, tvätta händerna noga före och efter träning, dela inte vattenflaska med någon, anpassa träning så att närkontakt undviks osv gällde och gäller fortfarande.

Igår (17/11) meddelade Region Skåne och FHM att de lokala restriktionerna förlängs. Det innebär att all träning för alla födda 2004 eller tidigare är inställd till och med 13 december. Utöver detta har Skånes Basketbollförbund beslutat att all tävling ställs in till och med årsskiftet, läs mer om tävling här >>

Det som nu skapar osäkerhet och många frågor är att Regeringen tidigare i veckan meddelade att det från och med den 24/11 inte kommer att vara tillåtet med fler än 8 personer vid allmänna sammankomster.
Redan när gränsen med 50 personer sattes diskuterades det hur detta påverkade idrottsträningar och man kom fram till att en idrottsträning inte är en allmän sammankomst.
Med det sagt så innebär det inte att det inte kan komma att innebära förändringar som påverkar oss som förening och Riksidrottsförbundet försöker tillsammans med b la FHM tolka hur maxtaket på 8 personer påverkar idrottsrörelsen, läs mer här >> .

Vi längtar alla efter svar och besked men just nu får vi helt enkelt ge oss till tåls och avvakta besked kring hur vi ska tolka maxtaket på 8 personer, vi lovar att återkomma så snart vi vet mer.

Var rädda om er!

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson