Hoppa till sidans innehåll

En bra halvlek räckte inte mot Fryshuset

06 FEB 2017 20:46
I jakten på sin andra vinst i Superettan spelade Malbas inspirerat i de avslutande 20 minuterna mot Fryshuset, men ynka 15 poäng framåt i första halvlek var en grop för djup att klättra upp ifrån.
  • Skapad: 06 FEB 2017 20:46

Malbas - Fryshuset, 46 - 54 (4-8, 11-19, 14-12, 17-15)

– När det är lock på korgen då är det ett riktigt jävla lock på korgen, summer Malbas coach Fredrik Vannestrand. 

 

Och första halvlek var verkligen något i hästväg. Halvvälgs genom andra perioden visade poängtavlan en ensam åtta bredvid hemmalaget. Fram till dess hade Malbas spelat försiktig basket och låtit gästerna diktera tempo och spelstil – precis tvärtemot vad coachstaben hade hoppats. Fryshuset kom till Skåne med endast sju spelare ombytta för match, något som borde vara ett ypperligt läge för ett lag med en djupare bänk att utnyttja. 

 

Istället började matchen tvärtom. Fryshuset tvingade fram turnovers på Malbas bakom ett ivrigt försvar och när de fick bollen vände de spelet på en femkrona och rullade i bollen i Malbas korg, knappt innan hemmalaget hunnit blinka. 6-0 stod det till gästerna efter 150 spelade sekunder – allt på kontring. Fem och en halv minut skulle det ta innan Mimmi Svensson flög in på en anfallsretur och fick upp Malbas på poängtavlan. 

 

 

När anfallet svek klev dock försvaret fram. Trots att det poängproduktionen uteblev kunde Malbas klamra sig fast i matchen gneom att bara släppa in respektabla 27 poäng i första halvlek. 

 

– Vi står upp mot ett lag som spelar på en annan nivå, säger coach Vannestrand. Deras fys, deras storlek, deras atletisism… jag är imponerad över tjejerna att de står upp mot det här. Vi hade lätt kunnat vika ner oss, som vi gjort i de senaste två matcherna, men det tycker jag inte vi gör idag. 

 

Och till slut lossnade även offensiven. Efter ett halvtidssnack som kändes som en evighet kom Malbas ut och fortsatte nöta. Några minuter in i halvleken kunde skåningarna hitta lite rytm i spelet när Lena Frederiksen följde upp en trepoängare från Mimmi Svensson med ett eget hoppskott, och ställningen var plötsligt 33-26. Att se bollen gå genom nätet gav också ny energi både på plan och på läktaren; det gick nästan att se hur moral och självförtroende växte några snäpp. 

 

Malbas vann både period tre och fyra, men inte med lika stor marginal som Fryshuset segrade i period ett och två. Lednigen krympte aldrig under 7 poäng i andra halvlek, då det kändes som att Fryshuset hittade ett kyligt svar vid precis rätt tillfällen när Malbas började göra matchen för dramatisk. Genom tunga trepoängare och påpassliga steals såg stockholmarna till att hemmalaget hela tiden höll sig på behörigt avstånd. 

 

Vinsten blev Fryshusets fjärde i Superettan, medan Malbas, tillsammans med Mark och Luleå, ligger strax bakom med en vinst vardera. På söndag blir det ett nytt försök på hemmaplan och då en chans för revansch på Central, som bortaslog Malbas den 22 januari. 

 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson