Hoppa till sidans innehåll

Dyr seger för Malbas mot Umeå

08 MAR 2017 09:33
På fjärde försöket den här säsongen kunde Malbas slutligen fälla Umeå, som kom till spel utan varken Josh Wolfram eller Rudy Mbemba. Vinsten satt dock långt inne - och Malbas lagkapten skadade sig längs vägen.
  • Skapad: 08 MAR 2017 09:33

Malbas - Umeå, 93-84 (24-17, 26-27, 17-28, 26-12)

Halvvägs genom tredje perioden tappar Joshua Ritchart bollen. Umeå sätter snabb fart mot Malbas korg och Fredrik Björnsson är allra snabbast när han avslutar med en enhandsdunk. I nästa anfall sänker Gerald Williams en trepoängare och Umeås har gått från att ligga under med 14 poäng 3 minuter före halvtidsvilan till ledning med 9 poäng.

Inte nog med det – i andra halvleks första minut landar Sebastian Åris olyckligt efter en anfallsretur och stukar vänsterfoten så illa att han behöver hjälp från två man för att komma tillbaka till sin egen bänk. Det ser blekt ut. Umeå har hittat sitt flyt samtidigt som Malbas tappat allt det som byggde upp den tvåsiffriga ledningen i första halvlek.

Men Lasse Elbaeck hittar en livboj; en trepoängare från vingen som tar ner Umeås ledning från 9 till 6 poäng. Sen sätter han en till. Blödningen stoppas och istället för läta gästerna segla iväg var matchen inom slaghåll vid periodpausen, 67-72.

Efter fyra ursinniga anfallsreturer i öppningen av sista perioden, som mynnar ut i en målande vacker tip-in från David Terrins, har Malbas hittat fotfästet igen. 12 raka poäng blev det till slut för skåningarna, från 67-72 till 79-72, där de sista 8 poängen gjordes av Adrian Rodgers. Ytterligare ett hoppskott från Rodgers och två postups från Elbaeck senare var ledningen tvåsiffrig i Malbas fördel och vinsten var säkrad. Rosetten på presenten fick symboliseras av Joshua Ritchart och hans tip-dunk med tio sekunder kvar som blev Malbas sista två poäng.

Matchen borde kanske avgjorts redan i första halvlek om det inte vore för suveräne Terrence Oglesby. Guarden nätade sex trepoängare på åtta försök under matchens första 20 minuter – varav flera sköts med generöst utrymme till trepoängslinjen. Hans 20 poäng i första halvlek maskerade ett Umeå som hade svårt att skapa lägen och ännu svårare att stoppa de aggressiva skåningarna.

Trots att det ser ut som att Malbas närmat sig Umeå i tabellen, endast en förlust bakom, är uppförsbacken till slutspelet fortfarande brant. Eftersom Umeå besegrat Malbas tre gånger tidigare under säsongen har de fördel i inbördes möten, om lagen skulle sluta på samma poäng. Det innebär att Malbas måste vinna två av sina avslutande fyra matcher, samtidigt som Umeå förlorar alla sina.

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson