Hoppa till sidans innehåll

Dubbel comeback i Oskarshamn för för damlaget

03 DEC 2017 23:30
Det finns säkert en uppsjö av olika ursäkter som skulle kunna användas ; lång bussresa, kallt i hallen, hårda ringar, skoskav och motvind. Den enkla sanningen är dock....KLICKA på LÄS MER
  • Skapad: 03 DEC 2017 23:30

Dubbel comeback i Oskarshamn

Det finns säkert en uppsjö av olika ursäkter som skulle kunna användas ; lång bussresa, kallt i hallen, hårda ringar, skoskav och motvind. Den enkla sanningen är dock att det inte finns någon ursäkt för att vi går till omklädningsrummet i halvtid i underläge 33-14. Den enkla förklaringen är att vi spelar riktigt illa. Vår andra period, där vi endast mäktar med tre poäng framåt, måste gå till historien som en av de sämsta i Malbas klubbhistoria.

Vi startar matchen klockrent och våra två första poäng är på tavlan efter bara sex sekunder. Därefter blir det mindre roligt. Under matchens första 20 minuter bjuder vi på en uppvisning i ineffektivitet åt båda håll. Vi skrapar alltså ihop 14 poäng innan halvtid genom att skjuta 6 av 46 från golvet. Ett bevis på att vi spelar stressat och obeslutsamt är att Oskarshamn har tre (!) fouls efter två perioder och vi skjuter fyra straffkast. Anmärkningsvärt är att vi har 10 offensiva returer men bara tre second chance points. Våra 12 bortkastade bollar hjälper såklart inte till heller. I halvtid har alla 11 spelare loggat minuter men det är bara två som gjort poäng från golvet och av våra 14 poäng kommer tre från straffkastlinjen.

Defensivt är vi fladdriga och osynkade. Vi kommunicerar dåligt och går bort oss i roteringarna samtidigt som vi sätter för lite press på bollen. Oskarshamn tar vara på detta och skickar i 5 treor och leder alltså med 19 poäng efter 20 minuter. Sammanfattningsvis finns det med andra ord oerhört lite att glädjas åt i halvtid.

Det var en konfunderad och aningen frustrerad coachduo som samlade ihop ett lika frustrerat lag i omklädningsrummet. När tjejerna insåg att en förlust med stor sannolikhet skulle innebära att vi skulle få göra om samma resa efter jul tändes en gnista. Om den första halvleken var en av våra sämsta så blev den andra en av våra bästa.

Tjejerna ser ut som ett annat lag i den tredje perioden och vi går från 33-14 till 35-27 på knappa fyra minuter. Oskarshamn har stora problem att hantera vår press och vi spelar med en helt annan beslutsamhet offensivt. Med ett par minuter kvar av den tredje perioden sätter Katarina två straffkast som innebär 39-33 och vi har kontakt på riktigt. Oskarshamn svarar dock med att sätta två treor och inför fjärde perioden har vi kapat bort nio poäng av halvtidsunderläget. Självförtroendet är tillbaka och trots underläge med 10 poäng känns det, märkligt nog, som att vi har kontroll på matchen.

Vi startar den avslutande perioden ursinnigt men det tar nästan två minuter innan Jonna gör våra två första poäng. Nu går proppen ur och vi går från 45-35 till ledning 45-50 på knappa fem minuter. När Katarina hänger en trea fram till 45-46 med 5:02 kvar är det första gången vi leder sedan vi gjorde 2-0 efter sex sekunder av den första perioden. De sista tre minuterna stretar Oskarshamn emot men kommer aldrig närmare än 49-50. Vi avslutar starkt trots att vi är trötta och vänder alltså ett underläge med 19 poäng till seger med 52-58.

Hur illa vi än spelade i matchens första halva så gör tjejerna en enorm andra halvlek och visar upp grymma vinnarskallar!

Evelina är ett monster både framåt och bakåt i andra halvlek. Hon stannar på 17 poäng, 11 returer och 5 steals. Tova gör sin bästa match hittills och spelar fler minuter än hon gjort tidigare, 6 poäng, 7 returer och 5 assists blir hennes facit. Jonna och Katarina har båda en jobbig första halvlek men steppar upp i den andra och gör 9 respektive 12 viktiga poäng och har tillsammans 14 returer. Emma har en motigt dag offensivt men sätter två tunga straffkast i fjärde perioden och gör som vanligt ett enormt defensivt jobb längst fram i pressen. Vår andra comeback är Hanna som är tillbaka efter en lång och tuff rehab! Hon imponerar under sina 16 minuter med 6 poäng, 5 returer, en steal och riktigt bra försvar. Fantastiskt roligt att ha nummer 11 tillbaka på planen igen.

Vinsten ger oss 14 poäng i tabellen och betyder att en vinst i höstens sista match, derbyt mot Eos, kan innebära en slutlig tredjeplats i tabellen. Ska vi ha någon chans mot Lundalaget så räcker det dock inte att spela bra i en halv match.

 

Oskarshamn BBK-Malbas 52-58 (18-11, 15-3, 12-21, 7-23)

Poäng: Evelina 17, Katarina 12, Jonna 9, Hanna 6, Tova 6, Emma 5, Ida 3

 

Skribent: Andreas Holmgran
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Sportprofil

errea

Merchandise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB


 Trianon

 

Bravida

 

Wihlborgs

 

 Lifra

 

Otto Magnusson

 

 

Bona

 

 

Fitness 24Seven